Setoguchi leidt Sharks langs Red Wings

De Detroit Red Wings staan voor een zware opgave in de halve finale van de Western Conference. Na de 3-4 thuisnederlaag tegen de San Jose Sharks kijkt de ploeg van Mike Babcock namelijk tegen een 3-0 achterstand aan in de series.

Na de twee uitnederlagen, waarin de Red Wings vooral in de eerste wedstrijd erg matig speelde, wilde Detroit de goede weg die in het tweede duel was ingeslagen, doortrekken in de eerste thuiswedstrijd.

Alle goede bedoelingen ten spijt, waren het toch de bezoekers die in de eerste periode op voorsprong kwamen. Op aangeven van aanvoerder Joe Thornton was het uitblinker Devin Setoguchi die de score opende tijdens een man-meersituatie.

Vlak voor het einde van het eerste bedrijf kwam Detroit, eveneens tijdens een power play, echter weer op gelijk hoogte via Nicklas Lidstrom en in de tweede periode zorgde Patrick Eaves zelfs voor een voorsprong voor de thuisploeg.

Maar nog geen minuut later stond het weer gelijk want weer was het Setoguchi die tijdens een power play en wederom op aangeven van onder meer Thornton het net vond voor de bezoekers. De thuisploeg liet zich echter niet uit het veld slaan door deze tegenslag en ging via een power play-goal van Pavel Datsyuk toch nog met een voorsprong de tweede onderbreking in.

In de derde periode zag het er lang naar uit dat de goal van Datsyuk de beslissende zou zijn, maar vier minuten voor het einde was het Dan Boyle die via een snap shot alsnog een verlenging uit het vuur sleepte voor de Sharks.

In deze verlenging kregen de Red Wings een uitgelezen mogelijk om de wedstrijd te beslissen. Setoguchi werd voor twee minuten naar de penalty box gestuurd vanwege holding en de thuisploeg had deze wedstrijd al laten zien dat het wel raad wist met man-meersituaties.

Deze keer hield de verdediging van San Jose echter stand en was het nota bene Setoguchi die de wedstrijd besliste. Twee minuten nadat hij weer op het ijs was teruggekeerd, scoorde hij de winnende goal, wederom op aangeven van Thornton, en bezorgde hij zijn team dus een riante 3-0 voorsprong in de series.