MLS Recap: SKC en New York gelijk, DC profiteert

In de Eastern Conference speelden de twee topploegen Sporting Kansas City en New York Red Bulls gelijk tegen elkaar. In New York kwamen de ploegen niet tot scoren. Nummer twee Chicago Fire, met de Nederlander MacDonald in de basis, verloor van New England Revolution. Nummer drie DC United won wel en steeg daardoor naar de tweede plek. Kansas blijft eerste, New York vierde.

De topper werd gespeeld voor een record aantal bezoekers in de Red Bull Arena. Meer dan 25.000 mensen zaten op de tribune en zagen dat hun club een prima wedstrijd speelde tegen de koploper. Met name uit corners en vrije trappen van de voet van Henry kwam de thuisploeg gevaarlijk voor het doel van keeper Nielsen. De grootste kans was voor Tim Cahill. De Australiër kreeg de bal voor de voeten uit een scrimmage, maar Nielsen dook nog net op de bal.

Twee minuten later liet de keeper een schot van McCarty glippen, maar de rebound werd wild over geschoten door Kenny Cooper. De spits zag daarbij de volledige vrijstaande Cahill over het hoofd. Vijf minuten voor rust leek de spits zijn misser goed te maken met een pegel vanaf twintig meter, maar de 35-jarige Nielsen liet zien nog altijd over een prima reflex te beschikken.

In de eerste helft lukte het SKC niet om een noemenswaardige kans te produceren. Ook na de pauze was het NYRB dat de klok sloeg. Cahill brak door over links en gaf de bal in de loop van Henry, de Fransman kreeg de bal echter niet helemaal lekker mee en stelde zo Nielsen in staat om zijn goal voldoende te verkleinen.

Nadat de keeper antwoord bleek te hebben op pogingen van Henry, Cooper en een van zijn eigen centrale verdedigers, viel ook de eerste kans voor Sporting te noteren . Met een goede voorzet bereikte Zusi in de 84e (!) minuut Kamara, maar ook Red Bulls’ keeper Robles bleek over scherpte te beschikken deze wedstrijd. Zodoende eindigde de topper onbeslist, maar mocht SKC het minste klagen over de 0-0 eindstand.