Ramirez even op non-actief geplaatst

Door

De Tampa Bay Rays hebben designated hitter Manny Ramirez wat rust gegeven. Hij startte het seizoen met één hit op 16 at-bats en stond niet in de ploeg tijdens de wedstrijd op woensdagavond tegen de Los Angeles Angels. Hij deed wel een pinch hit, maar die bracht niets op tijdens de 5-1 nederlaag.

,,We hebben wat gepraat en toen beslist om hem niet te laten spelen vandaag,” zei manager Joe Maddon voor de wedstrijd woensdag. ,,Ik weet dat het nog vroeg is in het seizoen, maar toch denk ik dat hij zichzelf probeert te forceren. Ik denk echt dat hij teveel hooi op zijn vork probeert te nemen.”

Dinsdag scoorde Ramirez 0 op 4 met drie strikeouts tijdens het 5-3 verlies tegen de Angels. ,,We vergeten soms dat het moeilijk is om hem te zijn,” zei Maddon. ,,Er is veel bezig in zijn hoofd. Hij zal een Hall of Famer zijn. Hij zit in het laatste deel van zijn loopbaan. Dus kan het er mentaal wel eens anders aan toe gaan.”

Ramirez zelf heeft er geen problemen mee dat het publiek hem uitjouwde toen hij drie strikeouts had.

,,Het is allemaal OK, het is niet mijn eerste keer dat ik drie strikeouts had,” zei Manny. ,,Ik voel me goed, ik ben niet boos op mezelf.” Ramirez voelt zich ook niet gedwongen om vlug resultaat te tonen of om indruk te maken: ,,Ik heb al bijna 600 home runs gescoord,” besloot hij lachend.

Tijdens het duel donderdagavond tegen de White Sox ontbrak hij eveneens, maar vrijdag zal hij volgens planning weer terugkeren bij de Rays.

Foto: www.wtsp.com

Ook leuk om te lezen