Draft Legends: Jabari Parker

Door

Het is voor teams niet makkelijk om elk talent naar waarde te schatten. In elke NBA Draft zijn er daarom spelers die ondergewaardeerd worden, te laat hun naam horen en het toch maken in de NBA. Deze spelers zijn beter bekend als de draft sleepers. Bij Sport Amerika kijken we daarom heel de maand juni vooruit naar de draft op 26 juni in Brooklyn. Vandaag: Jabari Parker.

Op 26 juni is Jabari Parker één van de hoofdrolspelers tijdens de NBA Draft. De 19-jarige oud-speler van Duke University zal als één van de eersten gekozen gaan worden tijdens de draft. De kans is aanwezig dat Parker wel eens de nummer 1 draftkeuze kan worden, maar hij heeft concurrentie van Joel Emiid en Andrew Wiggins om de nummer 1 positie.

Jabari Parker geldt als één van de grootste Amerikaanse talenten op dit moment. Na een redelijk seizoen in college bij Duke University is Parker klaar voor een volgende stap in zijn nog prille carrière.  De fans van Duke University hoopten dat Parker nog één seizoen bleef, maar na lang nadenken besloot Parker om zich in te schrijven voor de NBA Draft.

http://youtu.be/1HBHECUFLHA

Grote carrière

Fans en journalisten voorspellen dat Jabari Parker een grote toekomst tegemoet gaat. Hij is samen met Andrew Wiggins één van de grootste talenten ter wereld. De nog maar 19-jarige Parker zal volgens kenners geen enkel probleem hebben om zich straks staande te houden in de NBA. De fysiek-sterke Parker kan binnen enkele jaren uitgroeien tot een NBA All-star, en misschien nog wel meer.

In zijn debuut-jaar gaat veel verwacht worden van Parker, wie moet laten zien dat hij ook in de NBA behoort tot de allerbeste. Samen met Andrew Wiggins en Joel Embiid zal Parker aankomend seizoen gaan strijden om de Rookie of the Year award. Het wordt interessant om te zien of Parker en de andere draft sterren, zich staande zullen houden in de NBA, en kunnen omgaan met de (torenhoge) druk.

Toch moet Jabari Parker waken voor onderschatting. De topspelers wie vorig seizoen gekozen zijn in de NBA Draft, kenden een moeizaam debuut seizoen. Het is aan Jabari Parker om te bewijzen dat dit een incident was, en dat de nieuwe lichting wel degelijk een woordje kan meespreken in de NBA.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen