Sommigen noemen hem Nate The Great. En in zijn tijd met Glen “Big Baby” Davis noemden men het tweetal gekscherend Shrek en Donkey. Maar onderhand zou je de kleine springveer ook Nate the Nomad kunnen noemen. Mocht je hem even uit het oog verliezen, dan kan het zijn dat ie bij een ander team opduikt.
Zo ook dit seizoen. Zo zag je hem nog niet zo lang geleden, aan het begin van het seizoen, in een Thunder-uniform lopen. Daar is hij na een klein seizoen alweer weg en nu laat hij zijn kunsten zien in Golden State, bij de Warriors. Het gaat allemaal zo snel dat hij op zijn statistieken-pagina op nba.com nog steeds is afgebeeld in een shirtje van OKC.
Robinson kwam in het seizoen 2005-2006 in de NBA en speelde vijf seizoenen voor de New York Knicks, toen twee en een half seizoen in Boston met onder andere Big Baby. Daarna speelde hij goed en wel één seizoen in Oklahoma.
Hij kende zijn beste tijd bij de Knicks waar hij in 2008-2009 goed was voor gemiddeld 17.2 punten. Niet slecht voor zo’n kleintje tussen al die grote jongens. Het leverde hem de bijnaam Nate The Great op. Daarna ging het minder great met Nate en kwam hij amper boven de tien punten gemiddeld.
Hij weet zelf, als geen ander, dat hij zijn gebrek aan lengte moet compenseren met andere onderdelen van basketbal. Dat lukt hem in werklust en vooral sprongkracht. De kleine spierbundel komt met het grootste gemak bij de ring en is dan ook bekend geworden om zijn highlights.
Hij heeft inmiddels al drie(!!) keer de Slam Dunk Contest in de All-star break gewonnen. Hierbij wist ie zelfs te winnen van Dwight Howard, die 2.11 meter meet.
Dat ie al bij de ring kan is een wonder, maar hij is ook nog eens bijzonder creatief. Aan de andere kant: Als je zo klein bent is het een lange weg naar de ring, dus heb je alle tijd om iets leuks te bedenken.
Robinson is een speler van up en downs, op meerdere manieren. Zijn spel kán heel goed zijn. Dat zal ook de reden zijn waarom de teams hem graag willen hebben. Zoals gezegd werkt hij keihard en met zijn enthousiasme op en naast het veld, neemt hij zijn teamgenoten op sleeptouw.
Maar mocht er een keer een mindere wedstrijd tussen zitten, dan sneeuwt de kleine man helemaal onder. Hij komt simpelweg verticaal wat te kort en dat zie je terug in zijn spel. Een pure scorer is hij niet en voor een guard geeft hij te weinig assists, namelijk 2.6 over zijn hele carriere.
Aan rebounden moet hij al helemaal niet denken. Daarom ook moeten die eerste twee statistieken er nog meer bovenuit springen.
Zijn avontuur bij de Golden State Warriors is hij goed begonnen. In zijn eerste drie wedstrijden maakte hij respectievelijk 9, 11 en 24 punten. Met als duidelijk hoogtepunt de 24 punten tegen de Miami Heat nota bene.
Bij de overwinning op de Heat zag je ook weer de drive en het enthousiasme dat Robinson heeft. Mocht hij dat over kunnen brengen op de toch al enthousiaste Golden State fans, is de Warriors misschien wél zijn ideale team.
Foto: dailycaller.com
Reacties