Brandon Jacobs ‘rot weg’ in San Francisco

Door

 

San Francisco 49ers running back Brandon Jacobs is niet blij met zijn status in het team. Zijn gebrek aan speeltijd zit Jacobs al enige tijd dwars, en hij windt geen doekjes om zijn gevoelens. Nadat een fan via Instagram vroeg waarom Jacobs enkel foto’s van zijn tijd bij de Giants online zet, in plaats van foto’s van de 49ers, antwoordde hij: “Ik ben bij een team waar ik wegrot, waarom zou ik foto’s uploaden van de vreselijkste periode uit mijn leven?”

Fans van de 49ers waren niet blij met de uitlatingen van Jacobs, maar daar kon de running back geen begrip voor opbrengen. “Ik wil doen waar ik voor betaald wordt,” schreef Jacobs op Twitter.

Harbaugh
In November tweette Jacobs al negatieve uitlatingen over zijn coach, al durfde hij later niet toe te geven dat het om coach Harbaugh ging. “Werk nooit voor een baas aan wie je een hekel hebt, je moet altijd plezier hebben in je werk”, tweette hij. “Ben je ooit op een plek geweest waar je je afvraagt wat je er doet?” Die tweets werden geretweet door zijn collega, LaMichael James, die ook weinig speeltijd krijgt.

Jacobs speelde de eerste zeven seizoenen in zijn carrière voor de New York Giants, waarmee hij twee Super Bowls won. In April tekende hij een contract bij de 49ers, maar tot nu toe rushte hij voor slechts zeven yards in twee wedstrijden.

Schorsing
Harbaugh wilde na de wedstrijd van afgelopen zondag geen reactie geven op Jacobs’ klachten, maar gisteren werd bekend dat het team de running back voor de laatste drie wedstrijden geschorst heeft. Het betreft een schorsing ‘zonder loon’, wat inhoud dat hij 167.000 dollar minder zal verdienen dit jaar. Jacobs zal, samen met de NFL Players Association, de schorsing aanvechten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen