Mavericks boeken zesde zege op rij

Een gezonde Dirk Nowitzki betekent alles voor de Mavericks. Zonder de Duitser had het team uit Dallas grote problemen om wedstrijden te winnen en een team van betekenis te zijn.

Met hem zijn ze weer terug aan de top van het westen en praten de mensen weer over een kampioenschap. Afgelopen nacht tegen de New York Knicks waren de Mavs, onder leiding van Dirk, met 113-97 de baas.

Nowitzki scoorde 29 punten en pakte 11 rebounds en onder de leiding van de Duitser grepen de Mavs in het 3de kwart de wedstrijd naar zich toe. Nowitzki zegt dat de verdediging de sleutel is: ,,Ik denk dat onze verdediging weer op het niveau van november endecember komt. Ik denk dat als je kijkt naar hoe wij verdedigden in de tweede helft dat dat de reden was dat wij deze wedstrijd wisten te winnen.”

De Mavericks opende de tweede helft met een 26-6 run waarmee ze voor de vijfde keer op rij de Knicks aan de kant zetten. Voor het team uit ‘the Big Apple’ deden Danilo Gallinari, 27punten, en Amar’e Stoudemire, 21 punten, nog wat terug.

Pijnlijk was dat ‘STAT’ geen enkel punt in de tweede helft scoorde en vroeg naar de bank werd gehaald. Stoudemire over de wedstrijd: ,,De schoten waren goede schoten. Er zijn gewoon avonden zoals deze waar je je schoten mist, maar als collectief toonden we ook te weinig energie in de tweede helft.”

De startende guards van de Knicks hadden ook een slechte avond. Felton en Fields schoten samen slechts 6 van hun 25 schoten raak. Daarnaast moesten de Knickerbockers ook nog Wilson Chandler, normaal hun startende forward, missen vanwege een kuit blessure.

De Knicks zakken naar 25-23, wat goed is voor de zesde plek in het oosten. Vrijdagavond neemt het team het op tegen de 76ers in Philadelphia.

De Mavericks proberen vrijdagavond in Boston hun winnende reeks naar zeven te brengen. De Celtics staan eerste in het oosten en beloven een stevige opponent te worden. Met de overwinning van afgelopen nacht komen de Mavs dicht bij de tweede plek in het westen. Een 33-15 record is nu goed voor de derde plek, maar de Los Angeles Lakers, de nummer twee, hebben slechts een wedstrijd meer gewonnen.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Knicks en de Mavericks.