#24 Ohio State verliest van aartsrivaal, Oregon verrast #9 Utah

Ohio State v Michigan

Het is voor de Michigan Wolverines geen makkelijk seizoen, met wisselvallige resultaten en de blessures van sterspeler Caris LeVert en onlangs ook Derrick Walton. Mede daardoor leek #24 Ohio State zijn aartsrivaal op het perfecte moment tegen te komen, aangezien de Wolverines ook al vijf wedstrijden op rij hadden verloren. Maar niets was minder waar, want Michigan knokte zich ondanks alle blessures naar een indrukwekkende 64-57 overwinning.

De Buckeyes hadden maar liefst een hele week om zich voor te bereiden op het onderonsje met de Wolverines, maar daar was in de eerste helft weinig van terug te zien. Ohio State keek halverwege al tegen een flinke achterstand aan (39-23) en verdedigend liet de ploeg veel steken vallen. Hier konden met name Spike Albrecht (16 punten, 5 assists) en Zak Irvin (15 punten, 7 rebounds & 4 assists) van profiteren.

Verder had Ohio State ook aanvallend genoeg problemen, en dit had met name te maken met de inefficiëntie van D’Angelo Russell. De freshman is de meest scorende speler onder eerstejaars spelers met negentien punten per wedstrijd, maar had halverwege de wedstrijd slechts drie punten. Russell zou in de tweede helft weliswaar dertien punten noteren, maar hier stonden wel vijf turnovers tegenover die Michigan in staat stelden om de voorsprong te behouden.

Voor Michigan, dat nu 7-8 in de Big Ten staat, komt de overwinning waarschijnlijk te laat om nog in aanmerking te komen voor het NCAA Tournament. #24 Ohio State (8-6 Big Ten) zal zich nog geen zorgen moeten maken, al moet het wel opletten dat het niet in de fout gaat tegen ploegen als Nebraska, Purdue en Penn State.

Oregon verrast #9 Utah op senior night

In de Pac-12 gaat de strijd om de koppositie al vanaf het begin tussen #7 Arizona en #9 Utah. Gisteren lieten de Utes echter een steekje vallen, want op bezoek bij de Oregon Ducks ging de ploeg met 69-58 ten onder.

De Utes leken aanvallend niet in vorm en namen meer driepunters (29) dan gewone schoten (23). Enkel senior Delon Wright kon zich onttrekken aan de malaise en hij was goed voor 20 punten en vijf assists. Aan de kant van Oregon was freshman Dillon Brooks een aangename verrassing. Hij ging in de tweede helft los door richting het einde elf opeenvolgende punten te scoren…en daarbij zat ook deze indrukwekkende dunk die de arena in Eugene op zijn kop zette:

Door de indrukwekkende overwinning staat Oregon nu stevig derde in de Pac-12 met een 10-5 record terwijl #9 Utah naar de tweede plek zakt met 11-3. Voor de Ducks betekent de overwinning ook dat zij, volgens Joe Lunardi, momenteel een plek hebben in het NCAA Tournament.

Gehavend #2 Virginia blijft winnen

Het spel van de #2 Virginia Cavaliers wordt er met alle blessures niet mooier op. Maar ook gisteren was het genoeg voor een overwinning: in eigen huis werd er met 51-41 van Florida State gewonnen.

Justin Anderson ontbrak nog steeds aan de kant van Virginia, en tijdens de wedstrijd kwamen beide guards van Virginia – London Perrantes en Malcolm Brogdon – in botsing met elkaar waarna zij allebei het veld verlieten. Brogdon zou terugkeren met een paar hechtingen, terwijl Perrantes op de bank zou blijven.

Ondanks alles wist Virginia toch te winnen dankzij een uitstekend staaltje verdedigen. Florida State wist in de laatste tien minuten geen enkele field goal meer te maken, waarmee de 37-36 voorsprong die zij hadden met tien minuten te gaan, langzaam verdween. #2 Virginia blijft hierdoor aan kop in de ACC met een 13-1 record, terwijl Florida State in de lage middenmoot bivakkeert met zeven overwinningen en acht nederlagen.