NBA Recap: Warriors denderen ook over Pacers heen

KlayThompson

Voorafgaand aan het duel fluisterden NBA-fans over de hele wereld tegen elkaar “Het zou best kunnen dat de winning streak van de Warriors vandaag ten einde komt”. NBA2K voorspelde zelfs een 103-99 nederlaag voor de regerend kampioen.

Vannacht bleek echter maar weer dat dit team ver boven alle andere teams staat. Na drie vrijwel foutloze kwarten was de voorsprong al 111-83, een veilige marge die het laatste kwart alleen maar bewaakt werd en een 131-123 eindstand opleverde en 23-0 record betekent.

De Splash Brothers waren weer eens in full effect. Klay Thompson liet het driepunters regenen in Indiana. De shooting guard had er tien in totaal, waarvan acht in de eerste helft. Het is de tweede keer in zijn loopbaan met 10+ driepunters. Alleen J.R. Smith (3x) en Curry (2x) kunnen dat ook zeggen.

“Voorafgaand aan de wedstrijd voelde ik me al goed. Ik wist dat een wedstrijd als deze er aan zat te komen. Ik kreeg veel schietkansen en de meeste gingen er mooi in!”, jubelde Thompson (39 punten) na afloop in de kleedkamer. Minder blij was Klay met zijn blessure. Hij verzwikte zijn enkel laat in het vierde kwart en moet misschien het duel met de Boston Celtics missen.

Curry flirtte met een triple double. De MVP was goed voor 29 punten, tien assists en zeven rebounds. De Babyface Assassin was na afloop kritisch op het vierde kwart, waarin de Warriors veertig punten tegen kregen. “Je hebt de wedstrijd daarvoor eigenlijk al gewonnen, je moet het jezelf vervolgens zo makkelijk mogelijk maken. Je moet hem niet nog een keer willen winnen”.

Bij de Pacers speelden Paul George (33 punten) en CJ Miles (24 punten) prima, maar de Pacers maakten eigenlijk geen enkel moment aanspraak op de zege. Het was de derde nederlaag op een rij voor de ploeg uit het Oosten en tevens de derde maal op een rij dat de ploeg 120+ punten tegen kreeg. De verdediging zal vandaag op de training van Frank Vogel waarschijnlijk wel een puntje van aandacht zijn. Vrijdag komen de Miami Heat op visite in Indianapolis.

Portland Trail Blazers @ Cleveland Cavaliers 100-105
GS Warriors @ Indiana Pacers 131-128
Houston Rockets @ Brooklyn Nets 110-105
OKC Thunder @ Memphis Grizzlies 125-88
Orlando Magic @ Denver Nuggets 85-74
Utah Jazz @ Sacramento Kings 106-114