Jaguars stellen Mularkey aan als hoofdcoach

Door

De Jacksonville Jaguars hebben op woensdag Mike Mularkey per direct aangesteld als hoofdcoach van het team. Mularkey, die de afgelopen jaren actief was als offensive coordinator van de Atlanta Falcons, fungeerde eerder als hoofdcoach van de Buffalo Bills, waar hij in twee jaar het team naar een 14-16 record leidde. Hij is na Tom Coughlin en Jack Del Rio de derde hoofdcoach in de geschiedenis van de Jaguars.

Mularkey was niet de enige naam op het lijstje van kandidaten voor de vacature van hoofdcoach in Jacksonville. Na het ontslag van Jack Del Rio probeerden de Jaguars ook New England Patriots offensive coordinator Bill O´Brien, Cincinnati Bengals offensive coordinator Jay Gruden en Denver Broncos offensive coordinator Mike McCoy uit te nodigen voor een sollicitatie.

Echter, O´Brien werd in tussentijd benoemd tot hoofdcoach van Penn State, Jay Gruden verkoos bij de Bengals te blijven en werd daarvoor beloond met een nieuw contract, terwijl McCoy en de Broncos nog altijd in de play offs zitten, waardoor een gesprek uitgesteld moest worden. De Jaguars besloten daarop niet langer te wachten en per direct Mularkey aan te stellen als hoofdcoach.

Vorig jaar nog zag Mularkey af van een interview voor de opening van hoofdcoach voor de Denver Broncos. Hij solliciteerde wel naar dezelfde opening in Cleveland en Tennessee, maar kreeg in beide gevallen de baan niet aangeboden.

Ondanks het succes van de Falcons de laatste drie seizoenen wist het team nooit een play off wedstrijd te winnen in die periode, en berichten uit Atlanta suggereerden dat het team nieuwe coaches aan zou willen stellen, dus het vertrek van Mularkey komt goed uit voor de Falcons.

Het feit dat het lijstje kandidaten voor de opening van de Jaguars voornamelijk bestond uit offensive coordinators laat zien dat de nieuwe eigenaar van de Jaguars, Shahid Khan, nog steeds vertrouwen heeft in rookie quarterback Blaine Gabbert, de franchise quarterback die in zijn eerste seizoen in de NFL weinig spectaculaire dingen liet zien.

Met het aanstellen van Mularkey, die eerder bij de Atlanta Falcons 2008-draft pick Matt Ryan onder zijn hoede had, hoopt Khan dat Gabbert in 2012 grote stappen kan maken.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen