Controversiele uitspraken in New York rond Mark Sanchez

Door

Op dezelfde dag dat de New York Jets voormalig Miami Dolphins coach Tony Sparano aanstelden als opvolger van offensive coordinator Brian Schottenheimer ontstond er ophef rondom enkele anonieme uitspraken over Jets quarterback Mark Sanchez na een bericht in de NY Daily News met anonieme quotes van, volgens de krant, belangrijke Jets spelers die zich afvragen of Sanchez wel de juiste man is om de Jets de komende jaren te leiden.

Volgens één speler is Sanchez lui en tevreden omdat hij weet dat hij, met de huidige wisselspelers van de Jets, zijn positie als startende quarterback niet zal verliezen.

Volgens de anonieme bron wordt het daarom hoog tijd dat de Jets een goede quarterback naar het team halen zodat Sanchez concurrentie krijgt voor zijn positie.

De krant vroeg vervolgens aan spelers en leden van de organisatie of het team zou moeten proberen om Peyton Manning naar New York te halen. Zijn huidige team, de Indianapolis Colts, bezit de eerste keus in de NFL Draft in april en sommige kenners denken dat, als de Colts Stanford quarterback Andrew Luck kiezen, zij zullen proberen Peyton Manning en zijn riante salaris naar een ander team te sturen.

Op deze vraag antwoordde een anonieme bron dat dit een logische conclusie is: “Als Peyton Manning gezond is en je dit niet zou doen, dan ben je erg stom.”

Het is echter nog maar de vraag of Peyton Manning ooit nog weer zijn oude niveau bereikt. De legendarische quarterback moest het hele seizoen vanaf de zijlijn toekijken met een nekblessure en ondanks dat hij weer begonnen is met gooien is het nog onduidelijk of hij volgend jaar weer volledig fit op het veld zal staan.

Mocht dit het geval zijn, dan zien sommige Jets-spelers hem graag naar New York komen. Een speler suggereerde dat met Peyton Manning de Jets de Super Bowl kunnen winnen.

Een andere anonieme bron twijfelde of de Jets in de toekomst stappen vooruit kunnen gaan maken aangezien Sanchez maar niet verbetert, ondanks dat hij zelf denkt van wel. Center Nick Mangold weerlegde echter alle aantijgingen en zei dat Sanchez harder werkt dan iedereen die hij kent.

De anonieme citaten maakten hem dan ook kwaad, en hij vertelde aan ESPN dat hij zou zorgen dat zulke citaten in de toekomst binnen de muren van de kleedkamer blijven.

Duidelijk is dat de Jets verdeeld zijn over de toekomst van Sanchez, die dit jaar evenveel touchdowns als interceptions gooide (26). Sanchez verloor volgens een bron zijn zelfvertrouwen naar mate het seizoen ontrafelde en in sommige gevallen leek Sanchez “al te hebben verloren voordat hij een stap op het veld had gezet.”

Al deze citaten laten zien dat er in New York niet alleen veranderingen binnen de coachingstructuur nodig zijn, maar ook dat de atmosfeer en chemie binnen het team zal moeten verbeteren om te voorkomen dat het volgende seizoen een exacte kopie van 2011 wordt.

Foto: wikimedia.commons.org

Ook leuk om te lezen