Knicks herpakken zich met winst op Pacers

Twee dagen na hun eerste nederlaag van het seizoen hebben de New York Knicks zich alweer herpakt. In het eigen Madison Square Garden werden zondag de in een vormcrisis verkerende Indiana Pacers met speels gemak opzij gezet: 76-88. Het team van Mike Woodson, dat vrijdag verloor van de Memphis Grizzlies, heeft nu zeven van de eerste acht wedstrijden van het seizoen gewonnen en is nog ongeslagen in eigen huis.

In een slechte wedstrijd, die pas na de rust een beetje op gang kwam, was het zoals wel vaker Carmelo Anthony die zijn team op sleeptouw nam. ‘Melo’ scoorde 26 punten en pakte negen rebounds tegen Indiana. Ook Raymond Felton had een substantieel aandeel in de zege. Hij noteerde elf punten en acht assists voor New York, dat door de overwinning aan de leiding blijft in de Eastern Conference.

Zowel de Knicks als de Pacers hadden moeite om de bal in de basket te mikken. Minder dan veertig procent van alle schoten in het duel resulteerde in punten. In de eerste twee kwarten scoorden de Pacers, zonder hun zwaargeblesseerde topscorer Danny Granger,  zelfs maar een schamele dertig punten. De jonge Paul George nam met in totaal twintig punten wat van de scorelast op zich, maar dat was bij lange na niet genoeg voor de overwinning.

Orlando Magic @ Toronto Raptors  86-97

De Raptors hebben tegen de Magic hun derde zege van het seizoen gepakt. In Canada liepen de spelers van coach Dwane Casey in het vierde kwart weg bij hun tegenstanders uit Florida, waar forward Glen Davis nog iets terug probeerde te doen met zestien punten en twaalf rebounds. DeMar DeRozan werd met twintig punten weliswaar topscorer voor Toronto, maar het was de Spaanse spelverdeler José Calderón die met achttien assists zijn stempel op de wedstrijd drukte.