Voorbeschouwing: WWE Survivor Series

Door

WWE Championship Triple Threat Match
CM Punk vs. Ryback vs. John Cena
CM Punk is aan een ongekende ‘run’ als WWE Champion bezig. Vorig jaar won hij de titel van Alberto del Rio tijdens Survivor Series en het afgelopen jaar heeft hij laten zien dat hij één van de steunpilaren van de WWE is. In eerste instantie als ‘good guy’ en inmiddels als een onuitstaanbare, de grens van het fatsoen opzoekende, ‘bad guy’. Tijdens Survivor Series staat hij in de ring met het gezicht van de WWE, John Cena en de man die op termijn het gezicht van de WWE zou kunnen zijn, Ryback. Tijdens Hell in a Cell wist Punk zijn WWE Championship op een controversiële manier te behouden. Hij had de hulp van referee Brad Maddox nodig (low blow en fast count) om ‘Big Hungry’ te verslaan. Ik voorspel dat Punk vanavond opnieuw zijn WWE title weet te behouden in een match waarin Punk gebruik zal maken van de spanningen tussen Cena en Ryback. Zoals het een echte sneaky ‘bad guy’ betaamd zal hij de twee ‘powerhouses’ tegen elkaar uitspelen en als lachende derde Indianapolis, Indiana verlaten als WWE Champion.

World Heavyweight Championship Match
Big Show vs. Sheamus
Tijdens Hell in a Cell wist Big Show de World Heavyweight Championship te winnen van Sheamus in een verrassend goede match. De vraag is: kunnen ze opnieuw de show (no pun intended) stelen? Ik verwacht van wel. Sheamus laat zien dat hij in de ring één van de beste Superstars in de WWE is. Hij is constant bezig met het uitbreiden en aanpassen van zijn offensieve arsenaal en wist drie weken geleden The World’s Largest Athlete naar één van de beste matches uit zijn lange carrière te dragen. De Survivor Series zijn Big Show goed gezind. In 1999 won hij zijn eerste WWE Championship door The Rock en Triple H te verslaan in een Triple Threat Match. Drie jaar later wist hij, met hulp van Paul Heyman, de Undisputed Championship te winnen van Brock Lesnar in The World’s Most Famous Arena, Madison Square Garden. Gaat Big Show vanavond opnieuw winnen? Mijn gevoel zegt ja. Dat biedt een aantal mogelijkheden voor de komende periode. De meest logische optie is een rematch tussen Sheamus en Big Show met een stipulation tijdens WWE TLC (Tables, Ladders and Chairs). Verder zou Dolph Ziggler tijdens Survivor Series (of Raw) zijn Money in the Bank contract kunnen cashen. Dan zou tijdens TLC een World Heavyweight Championship Match tussen Ziggler en Sheamus (mogelijk aangevuld met Big Show) plaats kunnen vinden.

United States Championship Match
Antonio Cesaro vs. R-Truth
Antonio Cesaro heeft de United States Championship de laatste maanden weer aanzien gegeven. De US title was enigszins in het slop geraakt tijdens de ‘run’ van Santino Marella maar dankzij de uitstraling en prima matches van de sensatie uit Zwitserland is de US Championship weer een rol van betekenis gaan spelen. Mijn verwachting is dat Cesaro deze match op overtuigende manier gaat winnen met The Neutralizer. R-Truth is een prima (comedy) attraction tijdens live events maar heeft momenteel niets te zoeken in the US title picture. R-Truth komt veel beter uit de verf als ‘bad guy’ en heeft in die rol ook laten zien dat hij pay-per-view main event matches kan headlinen.

Traditional Five On Five Survivor Series Match
Team Ziggler vs. Team Foley
Gelukkig krijgen we tijdens deze editie van Survivor Series een ‘Traditional Survivor Series Match’ voorgeschoteld. Team Ziggler (Dolph Ziggler, Wade Barrett, Alberto del Rio, Damien Sandow en hopelijk Ricardo Rodriguez, als vervanger van de geblesseerde Cody Rhodes) nemen het op tegen Team Foley (Randy Orton, Kofi Kingston, The Miz, Kane & Daniel Bryan). Ik verwacht dat het in deze match vooral om de ‘turn’ van The Miz en Randy Orton zal draaien. Daarnaast krijgen we vast weer een aantal confrontaties tussen de niet samenwerkende Tag Team Champions Kane & Daniel Bryan te zien. Ik denk dat Randy Orton, een specialist op het gebied van Survivor Series Matches, en The Miz namens Team Foley overblijven met ‘captain’ Dolph Ziggler. The Viper verraad zijn teamgenoot Miz die het onderspit moet delven tegen Ziggler. Daarna ontvangt Ziggler een RKO en is Randy Orton the last man standing en de winnaar van de Survivor Series Match.

Diva’s Championship Match
Eve vs. Kaitlyn
Ik verwacht een korte match die wordt gewonnen door de voormalige Los Angeles Clippers dancer en Diva Search winnaar Eve. Kailtyn zal na Survivor Series weer in de anonimiteit verdwijnen. Eve mag zich opmaken voor een vete met AJ Lee.

WWE on YouTube Pre Show Match
Tyson Kidd & Justin Gabriel vs. 3MB (Heath Slater & Jinder Mahal)
In eerste instantie zouden Santino Marella & Zack Ryder het opnemen tegen 3MB. Ze zijn echter vervangen door Tyson Kidd & Justin Gabriel. Dat kan erop wijzen dat Marella & Ryder een rol gaan krijgen tijdens de pay-per-view show in een (extra) ‘Traditional Series Match’ of een comedy segment. Tyson Kidd & Justin Gabriel zijn in ring instaat om veel indruk te maken op de WWE fans maar het lukt ze nog niet om een echte band op te bouwen. Ik voorspel dat ‘rockers’ Slater & Mahal een ‘cheap win’ pakken na een snelle match met een aantal spectaculaire spots van Kidd en Gabriel.

Ook leuk om te lezen