Duncan en Ginobili helpen Spurs langs Bulls

1recap1

Chicago Bulls @ San Antonio Spurs, 83-101

San Antonio mag dan All-Star point guard Tony Parker een maand kwijt zijn (enkelblessure), het team van coach Greg Popovich blijft een goed geoliede machine. Onder leiding van Tim Duncan, die een double double noteerde met 18 punten en tien rebounds, werd Chicago vrij eenvoudig opzijgezet. Manu Ginobili kende ook een sterke wedstrijd met 18 punten en negen assists. Tiago Splitter eindigde met 13 punten en tien rebounds voor San Antonio, dat alweer zijn 25ste thuiszege van het seizoen boekte.

De Bulls, die in het tweede kwart nog een voorsprong van veertien punten wisten op te bouwen, kwamen er in de tweede helft niet aan te pas. Chicago, dat smacht naar de terugkeer van point guard Derrick Rose, moest het wederom stellen zonder twee andere guards: Kirk Hinrich (voetblessure) en Richard Hamilton (rugblessure). Marco Belinelli werd topscorer met 21 punten. Luol Deng had 19 punten voor de Bulls, die het lastig blijven hebben tegen de topteams in de NBA. Van de laatste dertien duels met ploegen die momenteel in zowel de Eastern als de Western Conferences in de top acht genoteerd staan, heeft Chicago er nu tien verloren.

Los Angeles Lakers @ New Orleans Hornets, 108-102

De Lakers deden vannacht goede zaken in de strijd om een plaats in de playoffs door zich te ontdoen van de Hornets. Omdat Utah, de nummer acht in de Western Conference, verloor van Cleveland (101-104) is de achterstand nog maar 1,5 wedstrijd op de Jazz. Lang leek LA zijn zoveelste teleurstellende prestatie van het seizoen neer te zetten. De Lakers keken in het derde kwart tegen een achterstand van 25 punten aan. Met nog een kleine zeven minuten te spelen in het vierde kwart was de score nog altijd 102-88 in het voordeel van New Orleans. Toen vond LA (en vooral ook Kobe Bryant) het mooi geweest. De Lakers scoorden twintig punten op een rij en pakten toch de zege. Bryant, die eindigde met 42 punten en 12 assists, was goed voor dertien van de twintig punten. Eric Gordon had 18 punten voor de Hornets. Al-Faroug Aminu noteerde 12 punten en 16 rebounds voor New Orleans, dat alweer voor de zestiende keer in de laatste achttien wedstrijden zijn meerdere moest erkennen in LA.

Milwaukee Bucks @ Los Angeles Clippers, 101-117

Een triple double van Blake Griffin (23 punten, 11 rebounds, 11 assists) was ruimschoots voldoende voor de Clippers om zich voor twaalfde keer in de laatste zestien duels te ontdoen van de Bucks. Het was voor Griffin zijn eerste triple double van het seizoen en de derde in zijn carrière. Aanvallend gezien was het een aantrekkelijke wedstrijd. Milwaukee kon lang mee (Monta Ellis had 22 punten, Eryan Ilyasova noteerde er 20 en Brandon Jennings was goed voor 18 punten en 12 assists), maar kwam op defensief vlak simpelweg tekort. Milwaukee, dat achtste staat in de Eastern Conference, behoudt een comfortabele voorsprong van 7,5 wedstrijd op nummer negen Toronto, dat van Phoenix won.

Houston Rockets @ Dallas Mavericks, 108-112

De Mavs hadden wat goed te maken na het vernederende verlies zondag tegen de Rockets, die voor het eerst in tien duels weer eens wonnen van Dallas (136-103). Gelukkig voor de Mavs was Dirk Nowitzki weer op schot met 22 punten. O.J. Mayo (13 punten, 12 assists) had ook een belangrijk aandeel in de overwinning met twee baskets laat in het vierde kwart. Met nog een dikke drie minuten te spelen zette Mayo zijn team met een driepunter en een jumper op een voorsprong van 107-104, die Dallas niet meer weggaf. James Harden voerde de Rockets aan met 28 punten en negen asssists. Chandler Parsons eindigde met 23 punten.

Sacramento Kings @ Golden State Warriors, 83-87

Na twee verliespartijen boekte Golden State eindelijk zijn eerste zege op Sacramento dit seizoen. Een goede wedstrijd was het niet (beide ploegen hadden een schotpercentage van minder dan veertig procent), maar spannend was het wel. Klay Thompson was de gevierde man bij Golden State. Met nog acht seconden te spelen maakte de guard de beslissende driepunter. David Lee eindigde met 18 punten en tien rebounds voor Golden State, dat zijn 20ste thuisduel van het seizoen won. Jason Thompson werd topscorer bij de Kings, die nu negen van hun laatste elf wedstrijden hebben verloren.

Toronto Raptors @ Phoenix Suns, 98-71

De Raptors kenden weinig moeite met de Suns en maakten een einde aan hun verliesreeks van vijf wedstrijden. Onder leiding van Sebastian Telfair (13 punten) en DeMar DeRozan (15 punten) bouwde Toronto bij rust al een voorsprong van veertien punten op. Na de pauze kon Phoenix, dat al na elf minuten center Marcin Gortat de catacomben in zag strompelen met een voetblessure, weinig uitrichten. Slechts één speler bij de Suns scoorde meer dan tien punten: Marcus Morris eindigde met twaalf punten.

Washington Wizards @ Minnesota Timberwolves, 82-87

De T’wolves weten eindelijk weer wat winnen is. Na zes duels op een rij te hebben verloren ontdeed Minnesota zich vannacht van de Wizards, mede dankzij een sterk spelende Ricky Rubio. De Spanjaard was bij alles betrokken en dat was ook te zien op zijn scorecard: 15 punten, 11 assists, zeven rebounds en zes steals. Ploeggenoot Derrick Williams voegde daar 16 punten en zeven rebounds aan toe. J.J. Barea maakte tien van zijn twaalf punten in het vierde kwart. John Wall had 19 punten en zeven assists voor Washington, dat speelde zonder rookie Bradley Beal die zondag zijn enkel verzwikte thuis tegen Philadelphia (90-87 zege).