NBA Update: Pistons willen Jason Collins en MJ kan het nog

Door

Washington Wizards v Chicago Bulls

Volgens ESPN hebben de Detroit Pistons interesse getoond in Jason Collins. De 34-jarige center kwam het laatst uit voor de Washington Wizards, maar stond dit jaar vooral in de belangstelling door zijn coming out. Collins kwam in april uit de kast en was daarmee de eerste openlijk homoseksuele sporter in één van de vier grote Amerikaanse sporten.

Jason Collins scoorde in de 38 wedstrijden die hij afgelopen seizoen speelde voor de Wizards en de Celtics slechts 41 punten. Maar met zijn twaalf jaar NBA ervaring kan hij in Detroit van waarde zijn als ondersteuning van jonkies Greg Monroe en Andre Drummond.

Michael Jordan (50) dunkt

Michael Jordan kan het nog. Op het jaarlijkse door hem georganiseerde Flight School basketball kamp kon de vijftig (!) jarige MJ het niet laten om zijn kunsten nog eens te vertonen. Met dit prachtige plaatje als resultaat.

Van links naar rechts

Tristan Thompson, forward van de Cleveland Cavaliers, heeft besloten om voortaan met rechts in plaats van links te schieten. Voorheen gebruikte de 22-jarige Canadees altijd zijn linkerhand voor worpen van afstand, maar hij was daarmee weinig succesvol. Vorig jaar raakte Thompson niet meer dan 40% van zijn afstandsschoten en waren nog geen zes op de tien vrije worpen raak.

Het is een unicum in de NBA om van hand te verwisselen. Thompson zelf denkt dat hij de eerste ooit is in de NBA geschiedenis, maar hij heeft vertrouwen in zijn carrière als righty. De Cavs forward schijnt met zijn rechterhand net zo handig te zijn als met zijn linker. Hij poetst zijn tanden al met rechts en als hij een baseball gooit, gebruikt hij ook zijn rechterhand.

Oden heeft er zin in

Na een afwezigheid van bijna vier jaar keert Greg Oden komend seizoen terug in de NBA. Vorige week tekende hij een tweejarig contract bij de Miami Heat. Gisteren sprak hij voor het eerst over zijn eigen toekomst als basketballer, na jarenlang blessureleed. Na zijn laatste knieoperatie kreeg Oden het advies om een topsportcarrière te vergeten, maar hij kon het leven als basketballer niet achter zich laten. “I just wanted to play basketball. That’s my love; that’s what I wanted to do.

De eerste keuze van de 2007 NBA Draft is optimistisch en heeft zin om in Miami aan de slag te gaan. “I’m beyond excited. I’m a Miami Heat.” Volgens Oden zijn ook zijn knieën klaar voor een comeback. “I’m able to walk, and I’m running, jumping, I’m doing everything.” Zijn fysiotherapeut voegt daaraan toe dat de kersverse Miami Heat “in full basketball mode” is.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen