Einde seizoen Brook Lopez na voetbreuk

Door

Toronto Raptors v Brooklyn NetsHet zware blessurevirus in de NBA blijft maar om zich heen grijpen. Nadat eerder Derrick Rose en Kobe Bryant met ernstige blessures uitvielen, is nu ook Brooklyn Nets-center Brook Lopez lange tijd uitgeschakeld. De All-Star brak zaterdag tijdens de training zijn voet en moet waarschijnlijk de rest van het seizoen laten schieten.

Lopez was de afgelopen jaren een van de lichtpunten voor de Nets. De center had dit seizoen echter al meer last van blessures. Zo was hij vaak uitgeschakeld met een enkelblessure. Wanneer hij wel op het veld stond was Lopez goed voor ruim twintig punten, zes rebounds en bijna twee blocks per wedstrijd. Daarmee was de All-Star van 2013 topscorer voor het team uit Brooklyn.

Het is de zoveelste tegenslag voor de Nets dit seizoen. Het team dat gebouwd was om lang mee te doen in de play-offs wist mede door blessures nog geen denderende indruk te maken en wonnen slechts negen van hun 26 wedstrijden. De laatste tijd leek het echter beter te gaan met het team van nieuwbakken coach Jason Kidd (van de laatste tien wedstrijden werden er vijf gewonnen), maar nu gooit opnieuw een blessure roet in het eten.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Yanick 9 jaar ago

    Was het niet zo dat de Hawks de first round pick van de Nets hebben?

    • Pieter Horstman 9 jaar ago

      Klopt! Net als hun first round pick in 2015 (aan Atlanta) en 2016 (aan Boston). Ook hebben ze de komende drie jaar geen second round picks (waarschijnlijk, er zitten wat rare, beschermde picks tussen).

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen