Shin-Soo Choo tekent zevenjarig contract bij Rangers

Door

Cincinnati Reds v Houston Astros
De American League West is vanavond weer een beetje sterker geworden, nadat eerder Robinson Cano al naar de Seattle Mariners ging. Free agent Shin-Soo Choo tekent voor zeven jaar bij de Texas Rangers. Daarmee vervangt hij waarschijnlijk dopingzondaar Nelson Cruz, die de afgelopen jaren het rechtsveld bemande.

Choo verdient de komende zeven jaar 130 miljoen dollar voor de Rangers, die in 2010 en 2011 de World Series haalden.

Choo
De 31-jarige Koreaan speelde vorig seizoen voor de Cincinnati Reds. Daarvoor speelde Choo zeven jaar voor de Cleveland Indians.

Choo staat bekend als een on base machine. Hij heeft een .389 on base percentage in zijn carrière en vorig jaar had hij zelfs een OBP van .423.

Ook zijn kracht is goed, met 21 homeruns vorig seizoen. Hij gaat nu van Great American Ballpark naar het Ballpark in Arlington, dat nòg vriendelijker is voor slagmannen.

Rangers
De Rangers zijn over dezelfde periode 23 miljoen dollar goedkoper uit met Choo dan de New York Yankees zijn met Jacoby Ellsbury.

Door het riante contract voor Choo lijken de Rangers niet meer in de running te zijn voor de Japanse werper Masahiro Tanaka als hij naar de MLB komt. Al hebben de Rangers met Yu Darvish al een ontzettend goede Japanse werper.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen