Thornton verdient closer-rol bij White Sox

Door

Matt Thornton zal bij de Chicago White Sox het seizoen beginnen als closer. De pitcher won de concurrentiestrijd van de jonge Chris Sale.

,,Ik heb Matt verteld dat hij meer dan een kans als closer zou krijgen,” liet manager Ozzie Guillen na de 8-3 nederlaag van de White Sox tegen de Oakland Athletics weten. ,,We hebben er een goed gesprek over gehad. Voor het overgrote deel van de wedstrijden, zal Thornton onze man zijn.”

Aanvankelijk leek het erop dat Chris Sale de rol van closer zou krijgen toebedeeld. De 21-jarige linkshander stond zelfs op de nominatie om in de starting rotation te worden opgenomen, indien Jake Peevy niet op tijd hersteld zou zijn van zijn schouderblessure.

Guillen vindt echter dat Thornton, ook al een linkshander en vorig seizoen goed voor acht saves in tien opwachtingen, de closer-rol meer verdiende dan Sale.

Guillen: ,,Ik denk dat we behoorlijk wat druk op Sale leggen als we hem nu al tot closer bombarderen. Vergeet niet dat hij nog maar 21 is. Bovendien denk ik dat Thornton het heeft verdiend. Hij is op dit moment gewoon de beste man voor de job.”

De 34-jarige Matt Thornton maakte afgelopen seizoen deel uit van het American League All Star-team. Enkele weken geleden tekende hij een tweejarige contractverlenging, goed voor twaalf miljoen dollar.

Foto:

Ook leuk om te lezen