Kidd beëindigt loopbaan bij NBA lockout

Door

Niet enkel in de NFL zijn er problemen rond de arbeidsovereenkomst, ook in de NBA is er onrust. Op 30 juni komt er een einde aan de huidige overeenkomst en het is mogelijk dat er ook een lockout zal komen.

Als die er komt dat zal Jason Kidd, point guard van de Dallas Mavericks en één van de beste allertijden, waarschijnlijk zijn pensioen aanvragen.

,,Ik concentreer me nu op dit seizoen,” zei Kidd. “Ik kijk wedstrijd per wedstrijd. Als de tijd komt zal ik dat wel aantonen, maar als er een lockout is en er geen seizoen volgt, dan zal ik waarschijnlijk niet meer terugkeren omdat het op 39 of 40 jaar niet meer makkelijk is om in vorm te raken.”

Kidd wordt woensdag 38 jaar en is een van de oudste spelers van de NBA. Maar hij is nog steeds goed bezig: negende in de liga in assists en schiet nog steeds 37,5 percent van zijn driepunters binnen. Hij zit in zijn 17e seizoen maar voelt zich nog steeds goed.

,,Fysiek en mentaal voel ik me nog goed,” zei de point guard. ,,We hebben een goed team dus dat helpt. Ik hoef niet alleen de last te dragen dus probeer ik om de spelers zo goed mogelijk te laten spelen door ze de bal te geven en ze zo goed mogelijk te helpen.”

Als er geen seizoen is zal hij niet zoals Allen Iverson en Stphon Marbury zijn geluk zoeken in het buitenland, maar een punt zetten achter zijn imposante loopbaan.

Foto:

Ook leuk om te lezen