Cubaan Castillo voor recordbedrag naar Red Sox

Door

XVI Pan American Games - Day 11

De Boston Red Sox hebben zich versterkt met de Cubaanse outfielder Rusny Castillo die akkoord gaat met een zesjarig contract ter waarde van 72.5 miljoen dollar. Dat bevestigen bronnen tegenover ESPN Boston.

De 27-jarige Castillo voegt zich dit seizoen nog bij het team en zal in het outfield zijn landgenoot Yoenis Cespedes tegenkomen. Het bedrag van 72.5 miljoen dollar is overigens een record voor een Cubaanse speler. Jose Abreu van de Chicago White Sox had eerst de titel in handen toen hij voorafgaande aan dit seizoen zijn krabbel zette onder een zesjarig contract ter waarde van 68 miljoen dollar.

Met de komst van Castillo beschikken de Red Sox over een groot aantal outfielders. De verwachting is dan ook dat er een aantal spelers getrade zullen worden.

In 360 wedstrijden in de Cubaanse competitie was Castillo goed voor een .319 slaggemiddelde, .383 on-base percentage en een .516 slugging percentage met 51 homeruns en 76 gestolen honken. Scouts zien in hem een snelle speler met een hoop potentie. De vergelijking met Brett Gardner van de New York Yankees valt vaak, al verwachten scouts dat Castillo voor meer power slaat dan Gardner.

Bijzonder detail: Castillo heeft de afgelopen anderhalf jaar geen enkele officiële competitiewedstrijd gespeeld (bron: Jon Morosi).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen