Cardinals trekken stand gelijk in Game 2

Door

World Series - St Louis Cardinals v Boston Red Sox - Game Two

De St. Louis Cardinals hebben orde op zaken gesteld in de World Series. Met rookie-fenomeen Michael Wacha op de heuvel werden de Boston Red Sox met 4-2 verslagen. Het was de eerste Cardinals World Series overwinning in Fenway Park sinds 1967.

0worldseries600

Voordat de wedstrijd goed en wel was begonnen was er eerst nog een prijsuitreiking waarbij Mariano Rivera centraal stond. In Boston kreeg hij van MLB-commissioner Bud Selig een Historic Achievement Award:

Dominante Wacha

Daarna kon het spektakel op het veld beginnen, en waar de Red Sox in de eerste wedstrijd geen probleem hadden met het ontcijferen van Adam Wainwright was het bij Michael Wacha een ander verhaal. De rookie had al heel oktober geen punt opgegeven en zou vandaag weer de winnende werper worden, echter zou hij het veld wel verlaten met een achterstand. Bij een 1-0 voorsprong gaf Wacha namelijk zijn eerste punten op in oktober, niemand minder dan David Ortiz was hier verantwoordelijk voor:

Wacha zou de wedstrijd na zes innings verlaten, en na vier postseason wedstrijden is het slaggemiddelde van tegenstanders wanneer zeg tegenover Wacha staan 122, een ongelooflijk laag gemiddelde. Toch leek het er even op dat hij niet zijn vierde postseason overwinning zou pakken. Daar zou echter in de zevende inning verandering in komen.

Errors

Waar de Cardinals in Game 1 enkele malen de fout in gingen waren het nu de Red Sox die zichzelf in de voet schoten met errors. Tot de zevende inning gooide Red Sox-werper John Lackey minstens zo goed als Wacha, maar in de zevende inning ging het fout. Lackey gaf een walk en een single op voordat hij de bal gaf aan Craig Breslow. Direct hierna besloten de Cardinals een pinchrunner in te brengen met Pete Kozma, en al snel werd de snelheid van zowel Kozma als Jay gebruikt door middel van een dubbele steal:

Met Matt Carpenter aan slag werd vervolgens op enigszins onconventionele wijze de voorsprong gepakt, Carpenter sloeg een sac fly richting het outfield, en vervolgens ging er veel mis bij de Red Sox waardoor de Cardinals de leiding konden overnemen:

soxfail

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens was het niemand minder dan Carlos Beltran die, ondanks de pijntjes, met een single Descalso binnen sloeg en zo de voorsprong uitbreidde naar 4-2. In diezelfde zeven inning liet Pete Kozma zich aan de verdedigende kant gelden als korte stop, waar hij in Game 1 centraal stond in het foutenfestival aan de kant van St. Louis, revancheerde hij zich in Game 2:

kozmahand_medium

 

 

 

 

 

 

De jonge bullpen van de Cardinals hield hierna de voorsprong intact, Carlos Martinez gooide twee puntloze innings en in de negende inning maakte Trevor Rosenthal geen fouten:

Nederlander Xander Bogaerts stond wederom in de basis bij de Red Sox, hij ging echter 0-uit-3 en kon niet voorkomen dat de series nu met een 1-1 stand richting St. Louis gaat. Het betekent dat we in ieder geval niet zoals vorig jaar een clean sweep krijgen te zien, en dat het nu een best-of-five series is geworden waarin St. Louis drie thuiswedstrijden mag spelen. Zaterdag is game 3 en dan zullen naar alle waarschijnlijkheid Jake Peavy en Joe Kelly het tegen elkaar opnemen.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Peter 8 jaar ago

    Wie kan mij uitleggen waarom Wacha de ‘Win’ genoteerd krijgt ondanks dat hij bij een achterstand de heuvel verliet? Het is toch zo dat de pitcher die de inning pitcht waarin de finale voorsprong wordt gepakt de’Win’ krijgt?

    • Justin Kevenaar 8 jaar ago

      In de zesde inning zorgde Wacha wel voor de laatste out, in de daaropvolgende inning grepen de Cardinals de voorsprong en was Wacha technisch gezien nog de actieve werper ook al zou hij in de zevende niet meer terug komen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen