Danks pakt eerste zege voor White Sox

Door

Jo-Jo Reyes, Ubaldo Jimenez en John Danks. Het waren vorige week nog pitchers die iets met elkaar gemeen hadden: ze hadden dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen.

Vorige week wisten Reyes en Ubaldo een einde aan hun negatieve streaks te maken. Danks kreeg klappen van de Blue Jays en reageerde zijn woede af op sterspeler Bautista van de Blue Jays. Gisteren kreeg hij de kans om zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken tegen de Seattle Mariners van Greg Halman.

In 7.1 innings kreeg hij slechts een onverdiend punt tegen en de Mariners kwamen niet verder dan zeven honkslagen.

Drie van die honkslagen kwamen van de knuppel van Greg Halman. Halman, die een dag eerder in zijn eerste wedstrijd van het seizoen al 3-4 ging, sloeg gisteren een honkslag in al zijn slagbeurten.

In de derde inning sloeg hij een grondbal langs de tweede honkman het rechtsveld in. Twee innings later sloeg hij een infield single naar derde honkman Brent Morel en in de achtste inning deed hij hetzelfde bij korte stop Alexei Ramirez.

In de achtste inning kwam hij dankzij een mislukte pickoff en een groundout op het derde honk terecht, waarna hij na een single van Brendan Ryan het enige punt van de Mariners kon scoren.

Halman is na twee wedstrijden 6-7 en heeft een slaggemiddelde van .857. De Mariners verloren echter de wedstrijd met 3-1 dankzij een home run van Paul Konerko en RBIs van A.J. Pierzynksi en Gordon Beckham. John Danks heeft eindelijk zijn eerste win te pakken en is nu 1-8 met een ERA van 4.75

Foto: mlbcelebs.com

Ook leuk om te lezen