Mets’ Ike Davis klaar voor 2012

Door

Een van de weinig lichtpuntjes voor de New York Mets de afgelopen jaren is de opkomst van eerste honkman Ike Davis. In 2010 werd de lefty zevende in de Rookie of the Year voting na een sterk seizoen met 19 homeruns.

De in maart 25-jarige Davis startte vloog vorig jaar uit de startblokken en had een zeer goede OBP van .383 en zeven homeruns in 36 wedstrijden. Slechts 36 wedstrijden, want zoals wel vaker bij de Mets zat het tegen. Hij botste in mei bij een routine pop-up tegen teamgenoot David Wright op en moest vervolgens de rest van het seizoen missen door een enkelblessure.

De Mets gaan een hopeloos seizoen in, maar de fans kunnen in ieder geval weer genieten van de jonge eerste honkman. Davis: ‘It’s great to know I’m training for a season rather than training to see if I can get back on the field or have to have surgery. I’ve been fine for a while now, so it’s what I expected. But it’s good to finally hit on the field and get this under my belt.’

Hoe zijn enkel het tijdens het seizoen zal uithouden is de vraag, maar dit ene lichtpuntje hebben de Mets in de pocket. Nu nog capabele hitters, pitchers en een bullpen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen