Postseason 2014: Tijd voor Royals-pitchers om te slaan

Door

Kansas City Royals v Boston Red Sox

Wanneer het team uit de American League in de World Series zich op maakt voor een serie wedstrijden in het ballpark van het team uit de National League, omcirkel ik altijd de nummer negen in de slagorde: de pitcher.

De Kansas City Royals maken zich op voor drie wedstrijden in het AT&T Park van de San Francisco Giants en aan pitchers Jeremy Guthrie, Jason Vargas en James Shields de taak om aan slag geen flater te slaan, al is dat bijna onmogelijk gezien de at-bats van Bartolo Colon van de New York Mets dit seizoen.

bartolo-colon-bat

Jeremy Guthrie is komende nacht in Game 3 de startende werper voor de Royals en heeft in zijn MLB-carrière een .089/.121/.125 slashline in 64 slagbeurten met één RBI. In het seizoen 2012 speelde hij een korte periode in de National League voor de Colorado Rockies en ging toen 2-uit-25 aan slag met die ene RBI. In het reguliere seizoen ging Guthrie dit jaar 0-uit-5 voor de Royals.

In de vierde wedstrijd stuurt Royals-manager Ned Yost Jason Vargas op de heuvel. De 31-jarige lefty heeft een .262/.297/.311 slashline in 61 slagbeurten met vier RBI’s. Vargas speelde drie jaar in de NL (Florida Marlins, New York Mets) en kende daar zijn beste periode: 13-uit-44. Dit seizoen kwam hij niet aan slag voor de Royals.

James Shields is de startende werper in Game 5 en heeft een .213/.245/.234 slashline in 47 slagbeurten in de Major League. Shields ging in zijn rookie-seizoen 3-uit-8 voor de Tampa Bay Devil Rays en dit seizoen voor de Royals 2-uit-7 met een RBI-double.

Leuk, denkt Madison Bumgarner. Er is maar één pitcher die goed kan slaan:

Postseason 2014: Royals sweepten Giants dit seizoen

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen