Magic Johnson nieuwe eigenaar LA Dodgers

Door

De Los Angeles Dodgers hebben een nieuwe eigenaar. De failliete ploeg uit LA is opgekocht door Guggenheim Baseball Management LLC, die in de persoon van Magic Johnson een van zijn belangrijke aandeelhouders kent. De Los Angeles Lakers-legende legt met het bedrijf zo’n twee miljard dollar neer voor de overname. Nooit eerder werd er zoveel betaald voor een team uit Amerika.

Op de dag dat het MLB-seizoen weer van start gaat en de ´Sport Amerika: The Magazine (MLB Special)´ voor het eerst het levenslicht ziet, kunnen de fans in Los Angeles nu opgelucht ademen. De financiele problemen met de vorige eigenaar, Frank McCourt, zijn nu definitief achter de rug.

Mark Walter, de grote baas van Guggenheim Partners, zal in de nieuwe deal de eindverantwoordelijke worden. Johnson liet in een korte reactie weten zeer verheugd te zijn met de overname. ,,Ik ben blij dat ik nu deel uitmaak van deze fantastische Dodger-familie. We hebben de intentie om het goede werk van Frank McCourt door te zetten om zodoende de Dodgers weer op de voorpagina’s te krijgen van alle sportkaternen in deze stad.”

Ned Colletti, de GM van de Dodgers, had net zoveel lovende woorden voor de nieuwe eigenaar. ,,We zijn blij dat het hele proces nu is afgerond. Dit is een mooie dag voor de stad en alle fans van de Dodgers. We kijken er naar uit om met deze nieuwe eigenaren om de World Series weer een keer naar LA te brengen.”

Naast het team werd ook het Dodgers-stadion overgenomen door Johnson en de groep voor het bedrag 150 miljoen dollar.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen