Gray gooit complete-game shutout in Texas

Door

Oakland Athletics v Texas Rangers

Wat een duel tussen twee aces had moeten zijn eindigde in een eenzijdige strijd waarin Yu Darvish het onderspit dolf tegen Sonny Gray. De 24-jarige werper van de Oakland Athletics gooide in zijn zestiende wedstrijd zijn eerste complete-game shutout en gaf in totaal slechts drie hits op waardoor de Oakland A’s met 4-0 wonnen van de Texas Rangers.

Aan de andere kant verging het Yu Darvish een stuk minder. De Japanner had de kortste wedstrijd uit zijn carrière en het was niet voor het eerst dat uitgerekend Oakland hem problemen opleverde:

Darvish gaf in 3.1 innings 4 runs op. Zijn vervanger, Nick Martinez, deed het een stuk beter en hield met vijf shutout innings de Rangers in de wedstrijd. Veel mocht het echter niet baten, want Sonny Gray hield de nul op het scorebord en won zodoende alweer zijn vierde wedstrijd van het seizoen. Dankzij de overwinning neemt Oakland ook de leiding in de AL West in handen met een record van 16-10. De Rangers staan hier vlak achter met een record van 15-11.

Leading Off

De Brew Crew blijft maar manieren vinden om te winnen. Gisteren namen de Brewers het op tegen de St. Louis Cardinals waar Michael Wacha op de heuvel stond. De Cardinals namen al vroeg de leiding en gingen de zevende inning in met een 3-0 voorsprong. Dit bleek echter niet genoeg te zijn want Milwaukee vocht zich terug en na een bases-loaded walk – waarbij Aramis Ramirez hard werd geraakt door Wacha op zijn elleboog – stond er weer een gelijke stand op het scorebord.

Vervolgens kwam het tot een bullpen duel waar pas in de dertiende inning de beslissing viel. Khris Davis sloeg een RBI triple op Seth Maness en daarna maakte Mark Reynolds met een sacrifice fly er 5-3 van. Francisco Rodriguez mocht hierna de klus afmaken en deed dit met succes waardoor hij de MLB-saves leader blijft met twaalf saves.

Three Strikes

* De White Sox offense blijft het geweldig doen en ook gisteren waren de Tampa Bay Rays wederom het slachtoffer hiervan. Rays-starter Jake Odorizzi gaf in 4.1 innings vier runs op en de Rays verloren uiteindelijk met 3-7. Uiteraard zat daar ook weer een RBI bij van de nieuwste sensatie uit Cuba: José Abreu.

* De grootste teleurstelling in de MLB blijft toch wel het spel van de Arizona Diamondbacks die vanwege een 8-5 verlies tegen de Colorado Rockies zakken naar een record van 8-21. Het is echter niet lastig om te zien waar het probleem ligt. Starter Wade Miley kreeg gisteren in zes innings zeven runs om zijn oren waardoor de starting rotation van de Diamondbacks nu een ERA van 6.32 heeft. Daarmee staan ze laatste achter de Minnesota Twins (6.04) en de Chicago White Sox (5.01). Om het probleem op te lossen komt Lucas Harrell over van de Astros, hoeveel hij echter kan gaan betekenen voor Arizona met zijn ERA van 9.49 is echter maar de vraag…

* De San Diego Padres staan laatste in de MLB als het om het scoren van runs gaat, ter vergelijking: de White Sox scoren met 150 runs twee keer zoveel dan de Padres met 75 runs. Toch had San Diego vannacht de smaak wel te pakken wat betreft offense. Tegen San Francisco en Madison Bumgarner wisten ze maar liefst zes punten te scoren wat genoeg was voor een 6-4 overwinning. Hierdoor blijven de Padres in de buurt van de toppers in de NL West en als de offense verbetering gaat tonen kunnen zij weleens een positieve verrassing gaan worden in een divisie waar de Dodgers en de Giants de grote favorieten zijn.

Seventh Inning Stretch

Ondanks het verlies was er wel deze prachtige vangbal en worp van Leonys Martin:

Adam Eaton met een geweldige catch, toch ziet hij vanaf het tweede honk wel iemand scoren:

De Washington Nationals kunnen tot begin juli geen beroep doen op Bryce Harper die dinsdag een operatie ondergaat aan zijn linkerduim.

Matt Kemp reageert ook op de zaak Donald Sterling. “Er is geen ruimte voor racisme.”

Scoresheet

Oakland Athletics (16-10) @ Texas Rangers (15-11), 4-0
Tampa Bay Rays (11-15) @ Chicago White Sox (14-13), 3-7
Milwaukee Brewers (19-7) @ St. Louis Cardinals (14-13), 5-3 na dertien innings
Colorado Rockies (15-12) @ Arizona Diamondbacks (8-21), 8-5
Cleveland Indians (11-15) @ Los Angeles Angels (12-13), 3-6
San Diego Padres (13-14) @ San Francisco Giants (15-11), 6-4

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen