Pineda kijkt uit naar zijn Yankees debuut

Door

Seattle Mariners v Oakland Athletics

De New York Yankees schrokken zich rot toen Michael Pineda zich een jaar geleden meldde voor Spring Training. De 23-jarige flamethrower was veel te zwaar en kon met zijn fastball nauwelijks de 90 mph halen. Pineda liep in de voorbereiding ook nog een schouderblessure op en moest een streep zetten door 2012. Pineda kijkt dan ook uit naar het komende seizoen. “Ik ben klaar om te pitchen.”

Yankees debuut in juni?

De voormalige pitcher van de Seattle Mariners wordt door de Yankees echter rustig gebracht. Pineda zal dan ook geen wedstrijden gaan gooien tijdens de voorbereiding en als alles volgens plan verloopt zal hij in de maand juni zijn debuut gaan maken op de heuvel voor de Yankees. Pineda kwam op 13 januari 2012 over van de Mariners in ruil voor catcher Jesus Montero.

Pineda gooide sterk in zijn rookie seizoen voor de Mariners met een 9-11 record, 3.74 ERA en één strikeout per inning. De Yankees haalden hem dan ook als de beoogde tweede starter in de rotation achter ace C.C. Sabathia. GM Brian Cashman wilde de rotation versterken en nam daarbij het verlies van Montero, die in de organisatie werd vergeleken met een jonge Manny Ramirez, op de koop toe.

Cashman gaat ervan uit dat Pineda voor de All-Star game zijn debuut gaat maken. De jonge Dominicaanse werper zegt geleerd te hebben van afgelopen seizoen, vooral de omgang met de media in New York, en oogt tijdens de voorbereiding een stuk fitter dan een jaar geleden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen