Laatste slagbal kost Giants’ Petit perfect game

Door

Arizona Diamondbacks v San Francisco Giants

Yusmeiro Petit van de San Fransisco Giants is de tweede pitcher dit jaar die een shutout, en in dit geval een perfecte wedstrijd, ziet stranden met twee nullen en twee slag in de negende inning. Nog één slagbal was de pitcher verwijderd om de derde pitcher na Tim Lincecum en Homer Bailey te worden die een ‘no-hitter’ goot diit seizoen. Nu komt hij in het gezelschap van Yu Darvish van de Texas Rangers die in april van dit jaar zijn ‘no-hitter’ opgebroken zag worden in de negende inning, met twee uit en twee slag.


Petit, herpakte zich na de honkslag van Eric Chavez door A.J. Pollock als derde uit te maken en won daarmee zijn derde wedstrijd van het seizoen. De pitcher van de San Fransisco Giants had slechts 81 pitches nodig om de slagploeg van de Arizona Diamonbacks de eerste acht innings van de wedstrijd in toom te houden. Om toe te treden tot een historisch gezelschap van pitchers die een perfecto hebben gegooid bleek voor de pitcher van de San Fransisco Giants een te moeilijke opgave.

Leading off
Niet alleen Yusmeiro Petit gooide een volledige wedstrijd met nul punten tegen. Ook Scott Feldman van de Baltimore Orioles hield de slagploeg van de Chicago White Sox af van scoren. Feldman, die het seizoen begon bij de Chicago Cubs, had daarvoor 106 pitches nodig en werd geholpen door Chris Davis die zijn MLB beste 48e homerun van het seizoen sloeg.
De opmerkelijkste shutout van deze speelronde gaat ongetwijfeld naar de Miami Marlins. Rookie fenomeen Jose Fernandez en twee relievers waren heer en meester over de Washington Nationals. Twee honkslagen was het resultaat dat de slagploeg van de Nationals tegen de drie pitchers van de ploeg uit Miami kon bolwerken.

Three Strikes
Kregen de Detroit Tigers enkele dagen geleden nog een 20-4 pak slaag van de Boston Red Sox, nu delen ze zelf rake klappen uit. Tegen de Kansas City Royals sloeg de ploeg maar liefst 26 honkslagen. Omar Infante en Andy Dirks namen beiden vijf honkslagen uit vijf slagbeurten voor hun rekening. Waarbij de tweede honkman van de Tigers ook nog eens zes ploeggenoten binnensloeg. Beide resultaten (vijf honkslagen en zes RBI’s) zijn persoonlijke records voor Infante. Opmerkelijk genoeg gebeurde dit tegen de beste pitchingstaff (3,426 ERA) van de American League.

Aroldis Chapman blijft verbazen. De closer van de Cincinnati Reds die save nummer 35 op zijn conto kan bijschrijven gooide drie keer drie slag. Dat doet hij wel vaker. Dit keer presteerde hij het om van de dertien pitches die hij nodig had er tien harder te gooiden dan 100 mph! Met deze prestatie sleepte hij een 3-2 overwinning uit het vuur waardoor de strijd in de NL Central ongekend spannend blijft.

De New York Yankees gaan steeds beter spelen de laatste weken en na de komst van Alfonso Soriano lijkt het alsof de ploeg weer begint te geloven dat ze de play-offs kunnen halen. Dat gevoel kreeg een flinke knauw te verwerken door de aartsrivaal uit Boston. De Red Sox bogen een vijf punten achterstand om tot een vier punten (12-8) overwinning. Hoogtepunt van deze wedstrijd was de grandslam van Mike Napoli in de achtse inning. Niet alleen kregen de Yankees met een verloren wedstrijd te maken ook twee relievers kwamen niet ongeschonden uit de strijd. De zoveelste tegenslag voor de Bronx Bombers. Dat ze nog steeds uitzicht hebben op de play-offs, achterstand van 2,5 wedstrijden op een wildcard plek, met alle blessures maakt Joe Girardi tot een kandidaat voor manager van het jaar.

Seventh-inning stretch
Juan Perez houdt de perfecte wedstrijd in stand in de zesde inning

Fantastische acties van de Miami Marlins

48 homeruns and counting

Going Dutch
• Andrelton Simmons sloeg een homerun, zijn veertiende van het seizoen, uit drie slagbeurten
• Jurickson Profar ging nul uit drie met een strikeout.
• Didi Gregorius, Jonathan Schoop, Roger Bernadina, Xander Bogaerts en Kenley Jansen kwamen niet in actie.

Extra innings
Aan het succes van Koji Uehara lijkt geen einde te komen. Uehara, closer van de Boston Red Sox, heeft een unieke perfect game gegooid. Geen van de laatste 27 slagmensen heeft het honk behaald. Veertien van deze slagmensen gingen met een strikeout weer terug richting dugout. Naast deze opmerkelijke statistiek slaan tegenstanders .134 op hem en heeft hij een ERA van 1.14. De Red Sox mogen blij zijn dat ze de 37-jarige Japanner in de negende inning als closer op de heuvel kunnen zetten.

Scoresheet
Atlanta Braves (85-55) @ Philadelphia Phillies (64-77) 1-2
Milwaukee Brewers (60-80) @ Chicago Cubs (60-80) 5-8
Boston Red Sox (86-57) @ New York Yankees (75-66) 12-8
Chicago White Sox (56-84) @ Baltimore Orioles (75-65) 0-4
New York Mets (63-76) @ Cleveland Indians (75-65) 1-8
Los Angeles Dodgers (83-57) @ Cincinnati Reds (80-62) 2-3
Washington Nationals (71-69) @ Miami Marlins (53-86) 0-7
Detroit Tigers (82-59) @ Kansas City Royals (73-68) 16-2
Toronto Blue Jays (65-76) @ Minnesota Twins (61-78) 6-5
Pittsburgh Pirates (81-59) @ St. Louis Cardinals (81-60) 8-12
Houston Astros (47-94) @ Oakland Athletics (81-60) 5-7
Texas Rangers (80-60) @ Los Angeles Angels (66-74) 5-6
Colorado Rockies (66-76) @ San Diego Padres (63-77) 3-4
Tampa Bay Rays (77-63) @ Seattle Mariners (64-77) 4-6
Arizona Diamondbacks (71-69) @ San Francisco Giants (63-78) 0-3

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen