Giants winnen oefenduel in Pittsburgh

Door

New York Giants v Pittsburgh SteelersHij is terug van weggeweest: Victor Cruz. Offseason kenmerkte zich voornamelijk door lastige contractbesprekingen en Cruz schitterde dan ook in afwezigheid tijdens minicamp en andere bijeenkomsten van het team. Afgelopen nacht was hij weer helemaal terug, dankzij New York Giants quarterback Eli Manning die hem wist te vinden met een 57 yard score in een aantrekkelijk eerste kwart. De wedstrijd was sowieso met name voor rust het aankijken meer dan waard. De manier waarop Cruz op atletische wijze de Steelers secondary achter zich lieten was echter zonder meer het aanvallende hoogtepunt. William Gay en Troy Polamalu, niet de minste, hadden het nakijken.

Big Ben
Steelers quarterback Ben Roethlisberger had het een stuk lastiger in zijn eerste oefenwedstrijd. De aanvallende linie van Pittsburgh is behoorlijk door elkaar geschud en vernieuwd. Hij kreeg één sack te verduren en werd meerdere malen stevig geraakt door de tegenstander. Slechts de helft van de passes van ‘Big Ben’ kwamen aan (4 uit 8 voor 36 yards) en zijn aanval kwam niet in de buurt van een touchdown. De Steelers zijn bezig hun aanval meer over de grond te laten spelen, waarbij LaRod Stephen-Howling de grootste rol had. De kleine en vliegensvlugge running back is geweldig om naar te kijken. Hij had uiteindelijk zeven pogingen nodig voor 40 yards. Alle quarterbacks van de Steelers kregen een kans, maar een zespunter zat er niet in. Die kwam uiteindelijk tot stand na een koddige snap van de Giants die de end zone binnenstuiterde.

Nuttig
Een echte oefenwedstrijd dus. Aan beide kanten gingen plays goed, maar ook helemaal fout. Aanvallende touchdowns, linebackers die de kans krijgen op een zespunter en zelfs een safety. Alles kwam zo’n beetje wel voorbij. Een nuttige oefenpot voor beide teams die voor de kijker heel aardig was om te zien, vooral voor rust. Bij de Giants misten Justin Tuck en Jason Pierre-Paul vanwege blessures. Ook rookie offensive tackle Justin Pugh was niet aanwezig vanwege zijn herstel van een hersenschudding. De Steelers oefenen pas maandag over een week (19 augustus) weer tegen de Washington Redskins. Een dag eerder nemen de Giants het op tegen de Indianapolis Colts die op bezoek komen in East Rutherford.

De Buffalo Bills speelden zondagavond een oefenwedstrijd tegen de Indianapolis Colts. Een verslag van deze oefenwedstrijd vind je maandagochtend op SportAmerika.nl!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen