James bezorgt Heat zestiende zege op rij

1recap1

Orlando Magic @ Miami Heat, 96-97

Met elf minuten te gaan in het derde kwart had Miami een voorsprong van twintig punten op de Magic. De thuisploeg had zoals verwacht niets te vrezen van de bezoekers, die in de race zijn met de Charlotte Bobcats voor slechtste team in de league. Aan het eind van het derde kwart was de voorsprong echter geslonken tot nog maar drie punten. In het vierde kwart kwam het momentum volledig bij de Magic te liggen en leek Miami zowaar na vijftien opeenvolgende zeges tegen een nederlaag aan te lopen.

Orlando nam een maximale voorsprong van vijf punten en met nog anderhalve minuut op de klok leidden de bezoekers met drie punten. LeBron James vond toen dat het tijd werd voor wat hero ball en nam twee snelle -en onnodige- driepunters, die allebei misgingen. Uiteindelijk was er toch nog een heldenrol weggelegd voor King James, dankzij een offensieve charge uitgelokt door Shane Battier. In plaats van een score en vijf punten voorsprong, bleef het verschil drie punten. Chris Bosh benutte vervolgens twee vrije worpen en na nog een defensieve stop, was het James die met drie seconden de game winner maakte voor de Heat.

Miami heeft nu zestien wedstrijden op een rij gewonnen, een clubrecord, maar één minder dan de langste reeks van dit seizoen door de Los Angeles Clippers.

Boston Celtics @ Indiana Pacers, 83-81

In een gevecht tussen twee verdedigend sterke teams leken de Pacers op weg naar weer een zege. De thuisploeg leidde met 81-72 en nog 4.30 minuten op de klok. Zeven gemiste schoten en drie turnovers later was het Jeff Green die via een screen van Paul Pierce vrij werd gespeeld onder de basket en met een halve seconde op de klok de winnende score maakte. Kevin Garnett noteerde een double-double met 18 punten en 10 rebounds. Paul George voerde de scorerslijst aan bij de Pacers met zestien punten.

Brooklyn Nets @ Charlotte Bobcats, 99-78

Zelfs 25 turnovers van de Nets waren voor de Bobcats niet voldoende om zelfs maar in de buurt te komen van een zege. Charlotte raakte slecht 38 procent van zijn schoten. Michael Kidd-Gilchrist was de enige die zich aan de malaise onttrok met 17 punten en 5 rebounds. Bij de Nets was Joe Johnson goed voor 22 punten en noteerde Deron Williams 20 punten en 8 assists.

Utah Jazz @ Cleveland Cavaliers, 101-104

Lang leek er niets aan de hand voor Utah, dat de overwinning goed kon gebruiken in de strijd om de playoffplaatsen in het westen. Met minder dan twee minuten te spelen hadden de Jazz een voorsprong van zes punten: 101-95. Utah kwam echter niet meer tot scoren en negen punten op rij, waarvan vijf door Kyrie Irving, deden de Jazz de das om. Gordon Hayward werd topscorer met 25 punten, maar zal zich vooral de turnover in de laatste minuut blijven herinneren. Bij de Cavs eindigde Irving op twintig punten en tien assists.

Philadelphia 76ers @ Atlanta Hawks, 96-107

De 76ers zetten hun slechte reeks vrolijk voort en ditmaal waren het de Atlanta Hawks die hiervan profiteerden. Jeff Teague leidde de Hawks met een knappe double-double: 27 punten en 11 assists. Al Horford voegde daar nog eens 21 punten, 12 rebounds en zes assists aan toe. Bij de 76ers benutte bankzitter Damien Wilkins zijn kansen met acht rake schoten op elf pogingen voor 21 punten.

New York Knicks @ Detroit Pistons, 87-77

Drie kwarten lang hadden de Knicks veel moeite met de Pistons. Zonder de geblesseerde Carmelo Anthony hield New York de thuisploeg in het vierde kwart echter op slechts twaalf punten tegen 22 eigen punten. Raymond Felton werd topscorer met 26 punten, terwijl Amar’e Stoudemire en J.R. Smith er gezamenlijk 42 aan toevoegden. Bij de Pistons eindigden alle starters in de dubbele cijfers, maar het mocht niet baten.

Portland Trail Blazers @ Memphis Grizzlies, 85-91

De Trail Blazers konden een uitstekende eerste helft na de pauze geen vervolg geven. De Grizzlies schakelden verdedigend een tandje bij en hielden de bezoekers op slechts 35 punten. Marc Gasol speelde een sterke wedstrijd met 23 punten en 12 rebounds, Mike Conley maakte 20 punten en gaf acht assists. Bij Portland was rookie Damian Lillard weer belangrijk met 20 punten en vier assists.