CCL: Slordig Red Bulls wint moeiteloos van CD FAS

Toronto FC v New York Red Bulls

De New York Red Bulls speelden vannacht tegen CD FAS hun eerste CONCAF Champions League-wedstrijd van het seizoen. Hoewel de tegenstander uit Salvador simpel opzij werd gezet, mistten de mannen van Mike Petke scherpte voor de goal.

Opdracht
Voorafgaand aan het duel was coach Petke duidelijk over de opdracht van zijn team. “We willen dit duel vroeg in de wedstrijd beslissen, zodat we zonder blessures en met die punten beginnen aan de groepsfase”, zo sprak hij op de website van de MLS.

Zijn team leek daar gehoor aan te geven, want al na elf minuten in de Red Bull Arena was het raak. Vanaf links zette Ambrosio Oyongo mooi voor op Tim Cahill, die niet zelfzuchtig was en de bal panklaar neerlegde voor Saer Sene. Met een geplaatst schot in de linkerhoek zette hij zijn team al vroeg in de wedstrijd op voorsprong.

Slordig
Vervolgens kregen de Red Bulls, zonder sterspeler Thierry Henry, zeker drie opgelegde kansen om de voorsprong comfortabeler te laten aanzien, maar verzuimden Cahill, Sene en Eric Alexander om het doel te vinden. Vooral de kans van Cahill had, zeker met zijn ervaring, tussen de touwen moeten belanden.

FAS, dat de eerste twee groepsduels verloor van Montreal Impact, kreeg zodoende een kans om terug te komen in de wedstrijd. Zo kopte Jonathan Joya vlak voor het verstrijken van de eerste helft bijna raak. Zijn kopbal werd echter gestopt door NY Red Bulls-doelman Ryan Meara.

Slot
Uiteindelijk zou het tot de zeventigste minuut duren voordat Petke’s team de wedstrijd in het slot gooide. Pegey Luyindula veroverde de bal op het middenveld, rukte op en legde op de rand van het strafschopgebied goed af op de inlopende Lloyd Sam. Zijn bekeken schot belandde bij de eerste paal in het net: 2-0.

Tim Cahill kreeg in het slot van de wedstrijd nog een goede kopmogelijkheid om de score uit te breiden, maar compleet vrijstaand belandde zijn inzet op de vuisten van FAS-doelman Alexander Mendoza. Dat was het laatste wapenfeit van de Bulls, die overduidelijk moeten werken aan hun scherpte voor het vijandelijke doel.

Achtervolging
Door de overwinning zet New York Red Bulls de achtervolging op Montreal Impact in. De ploeg staat met drie punten op de tweede plaats, terwijl Impact zes punten uit twee wedstrijden verzamelde.