MLS: Vancouver wint in spektakelstuk

New England Revolution v Vancouver Whitecaps

De Vancouver Whitecaps hebben vannacht in een geweldig boeiende wedstrijden weten te winnen bij de Portland Timbers. In Portland zag het publiek twee ploegen die de hele wedstrijd vol op de aanval speelden, wat resulteerde in een doelpuntenfestijn. Vancouver was hierin uiteindelijk de gelukkige winnaar: 3-4.

Een stormachtig begin was er met name van Portland, dat na vier minuten al mocht juichen toen Maximiliano Urruti de thuisploeg op voorsprong zetten. Vancouver wankelde daarna even, maar kreeg even later in een tijdsbestek van tien minuten twee penalty’s, die beide feilloos benut werden door Pedro Morales, het creatieve brein van de ploeg. Op slag van rust deed Vancouver de thuisploeg nog meer pijn, toen Portland-goalie Donovan Ricketts een rebound moest toestaan en Erik Hurtado attent was. De ruststand was zo 1-3.

Jordan Harvey liet aan het begin van de tweede helft gelijk zien wat Vancouver van plan was door in de zevenenveertigste minuut 1-4 te maken. Hij leek zo de wedstrijd te beslissen, maar niks bleek minder waar. Een geweldig laatste kwartier van Portland zorgde voor een spannende slotfase. Een kopbal van Gaston Fernandez en een fraaie volley van Will Johnson zorgden voor een boeiende slotfase, waarin Portland het geloof terug had gekregen. Portland kwam uiteindelijk nog twee keer écht dicht bij de gelijkmaker, via Rauwshan McKenzie en Will Johnson, maar werd niet uiteindelijk niet beloond voor haar mentale veerkracht en bleef puntloos achter.

Chicago Fire 1 – 1 LA Galaxy
Galaxy sleepte met moeite een gelijkspel uit het vuur in Chicago. Landon Donovan was opnieuw de man voor Galaxy, door een kwartier voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. Jeff Larentowicz had enkele minuten daarvoor Chicago op voorsprong gezet. Het eindigde dus uiteindelijk in een gelijkspel, waar gezien het spelbeeld Galaxy meer vrede mee zal hebben dan Chicago.

Colorado Rapids 3 – 0 Houston Dynamo