MLS Update: Altidore’s revanche, Kaká’s speech

Door

Jozy Altidore United States Training Session

Het langverwachte openingsweekend van de MLS zit er alweer op. De twintig teams zijn begonnen aan wat een reuze interessant seizoen moet gaan worden. SportAmerika blikt nog even terug op de eerste wedstrijden van de nieuwe jaargang.

Keane’s message
De competitie werd vrijdag traditiegetrouw geopend door de landskampioen, in dit geval Los Angeles Galaxy. Het team van Bruce Arena won eenvoudig van Chicago Fire: 2-0. Normaal gesproken ben je dan blij met de overwinning, maar dat gold niet helemaal voor aanvoerder Robbie Keane.

Nadat hij de bevrijdende tweede treffer scoorde voor Galaxy had de MVP van vorig seizoen namelijk een opmerkelijke boodschap. ‘Fuck off, fuck off’, schreeuwt hij, terwijl hij een paar bewegingen maakt waar ze in Engeland zonder pardon een schorsing van een paar wedstrijden aan zouden hangen. Waarom Keane zo reageert, is (nog) onduidelijk.

De wraak van Altidore
Ook bij het duel tussen de Vancouver Whitecaps en Toronto FC waren er wat onvriendelijkheden. Jozy Altidore, de oud-spits van onder andere AZ, scoorde twee keer (waaronder een panenka-penalty) en dat kwam hem duur te staan. Hij kreeg de middelvinger van een ballenmeisje.

N0Vy0YW

Altidore nam gepast wraak. Vlak voor het verstrijken van de speeltijd zette hij ook nog even een tegenstander in de wind. Koekoek!

Kaká speecht
Maar liefst 62.000 fans kleurden de Citrus Bowl paars voor het langverwachte debuut van Orlando City SC en New York City FC in de MLS. Het voetbal was niet altijd even goed (net als de schwalbes), maar uiteindelijk mochten ze in de slotminuut juichen voor een doelpunt van de Braziliaanse sterspeler Kaka.

Orlando City SC New York City FC NYCFC OCSC Kaká Villa

Diezelfde meneer Kaká is de aanvoerder van Orlando. En wat doen aanvoerders? Juist, die peppen een team voor de wedstrijd op. De speech van de Braziliaanse middenvelder werd opgenomen en gedeeld via de website. Kippenvelbeelden.

Soccer is hot
Dat soccer in Amerika hot is, wordt nog maar eens onderstreept door de toeschouwersaantallen van afgelopen weekend. In totaal bezochten liefst 258.348 mensen een wedstrijd uit de MLS.

Orlando City spant de kroon, maar ook Houston Dynamo, Portland Timbers en Sporting Kansas City kunnen er wat van. De toeschouwersaantallen in die stadions overstegen namelijk de capaciteit van het stadion waar ze in spelen. Bizar, maar waar. Dat belooft wat voor de rest van het seizoen…

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen