MLS Weekend Round-up: Keane loodst Galaxy langs San Jose

LA Galaxy heeft dit weekend de California Clasico tegen de San Jose Earthquakes met 3-0 weten te winnen. Van een echte wedstrijd was in het StubHub Center nimmer sprake, daarvoor was de thuisploeg simpelweg te sterk. Robbie Keane was de grote man voor LA; hij tekende voor twee doelpunten en een assist.

KeaneDe wedstrijd begon wat tam, met twee aftastende ploegen, maar al gauw nam Galaxy het heft in handen. In de zesentwintigste minuut leidde dit tot de terechte voorsprong voor de thuisploeg. Robbie Keane ontving op het middenveld de bal van Marcelo Sarvas en bracht met een subtiel steekballetje Landon Donovan in stelling. Donovan, die de laatste weken op dreef is, omspeelde San Jose-doelman Jon Busch en schoof de bal beheerst in het lege doel.

Na de goal ging Galaxy door. Met name Keane was een plaag voor de defensie van San Jose. De aanhoudende druk van de thuisploeg resulteerde in de drieënveertigste minuut tot een penalty: Gyasi Zardes werd binnen de zestien gevloerd door Steven Beitashour. Keane ging achter de bal staan en kende geen twijfel: 2-0. In de tweede helft werd het niet meer spannend. San Jose was niet bij machte de thuisploeg onder druk te zetten en zo werd het voor Galaxy een eenvoudige overwinning. Keane had het beste voor het laatst bewaard; in de zevenenzestigste minuut volleerde Keane een goede voorzet van Zardes feilloos achter keeper Busch waardoor de 3-0 eindstand op het bord kwam.

LA Galaxy staat na de overwinning op de tweede plek in de Western Conference, achter koploper Real Salt Lake. De San Jose Earthquakes bezetten de achtste plek in diezelfde Conference.

Philadelphia Union 0 – 0 Montreal Impact

New York Red Bulls 2 – 1 D.C. United

Sporting Kansas City 2 – 1 Colorado Rapids

Chicago Fire 1 – 1 Houston Dynamo

Vancouver Whitecaps 2 – 2 Chivas USA