FC Barcelona cultheld volgende versterking voor New York City FC

Door

FC Barcelona v Sevilla FC - La Liga

Het ambitieuze New York City FC was de afgelopen weken al bijzonder slagvaardig op de transfermarkt. Maar het bestuur van New York City FC blijft doorgaan, en hebben ook hun derde versterking weten te strikken. De Spaanse voetballer Xavier Hernández Creus, beter bekend als Xavi, zal deze week nog gepresenteerd worden bij New York City FC.

Wederom grote aankoop:
Het feest lijkt niet op te houden bij New York City FC. In een eerder stadium werden Frank Lampard en David Villa al gecontracteerd, en met Xavi heeft de debutant in de MLS er een derde sterspeler bij. Alhoewel New York City FC in 2015 pas zal debuteren, is de ambitieuze club nu al titelfavoriet nummer 1 voor aankomend seizoen.

Cultheld bij FC Barcelona:

In 1998 debuteerde Xavi Hernandez in het eerste van FC Barcelona. Zijn trainer destijds was de Nederlandse coach Louis van Gaal. In totaal speelde Xavi maar liefst 451 officiële wedstrijden voor Barcelona. In zijn succesvolle carriére weet hij o.a. 7 maal landskampioen te worden, en driemaal de Champions League te winnen. Hij is bij veel Barcelona supporters heel geliefd, en wordt door velen gezien als een cultheld.

Voor het Spaanse nationale team is Xavi minstens zo belangrijk en populair. Hij kwam maar liefst 129 maal uit voor Spanje in een officiële interlands. Met Spanje wint hij in 2008 en 2012 het Europees Kampioenschap. In 2010 won hij helaas met Spanje het WK, door Nederland te verslaan in de finale. Zijn laatste interland speelde Xavi tegen Nederland, op het Wk in Brazilië. De wedstrijd verloren Xavi & co met 1-5.

http://youtu.be/BRxF1u36S2w

Tussenstop bij Melbourne FC
In navolging van Lampard en David Villa, lijkt het erop dat ook Xavi het komende half jaar zal uitkomen voor Melbourne City FC. Alhoewel dit nog niet officieel bevestigd is, wordt aangenomen dat ook Xavi het tweetal zal volgen. De Amerikaanse MLS begint voor New York City FC pas in maart 2015. Momenteel is het huidige seizoen nog in volle gang. In het seizoen 2015/2016 zullen Xavi & co hun debuut maken in de MLS.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen