Mullins bezorgt NYCFC tweede zege van het seizoen

Patrick Mullins NYCFC tweede zege van het seizoen Philadelphia 1-2

Het was vannacht wederom billenknijpen voor de nieuwbakken club uit New York. Villa en co namen het buitenshuis op tegen de Philadelphia Union; pas in de slotminuten wist de ploeg de drie punten veilig te stellen.

Stroef begin
Het wil allemaal nog niet lukken bij New York City FC. De club moest het de eerste seizoenshelft doen zonder Frank Lampard, Villa raakte geruime tijd geblesseerd en de ploeg wist voorafgaand aan deze wedstrijd maar een keer te winnen. Ook vandaag oogde het spel stroef. In de eerste helft viel er weinig te beleven in het PPL Park. Pas vanaf de 46ste werd het een echte wedstrijd.

C.J. Sapong liet zich gelden toen hij uit de hoekschop van routinier Sebastian Le Toux de bal langs Saunders schoot (1-0). Sapong is on fire, het is namelijk alweer zijn derde doelpunt in de laatste vier wedstrijden. Lang mocht Philadelphia niet van de voorsprong genieten. Zeven minuten later maakte NYCFC gelijk door een prachtig afstandsschot van McNamara (1-1).

David Villa NYCFC Philadelphia 1-2

Aantrekkelijke fase
Beide ploegen kregen voldoende kansen op de voorsprong. Aan de ene kant bracht Saunders redding op pogingen van Le Toux en Pfeffer en aan de andere kant schoot Villa ternauwernood over de deklat. Pas laat in de eerste helft werd een beslissing geforceerd. NYCFC-invaller Patrick Mullins passeerde doelman Sylvestre met een droge knal in de korte hoek (1-2). De spits maakte zodoende zijn derde treffer van het seizoen.

Stand & schema
Ondanks de zege is New York City FC met elf punten terug te vinden op de laatste plek in de Eastern Conference; Philadelphia staat op plek zeven met slechts vier punten meer. Aankomende zaterdag doet Montreal het Yankee Stadium aan. Een interessante ontmoeting tussen twee ploegen in de onderste regionen van de Eastern Conference. De Union is een weekend vrij, waarna de ploeg het op 16 juni in de US Open Cup opneemt tegen Rochester Rhinos. Hun eerstvolgende MLS-wedstrijd is op 20 juni bij de LA Galaxy.

Foto/Video: @NYCFC/mlssoccer.com