MLS: Drie man aan kop in Gouden Schoen klassement

Toronto FC v Columbus Crew

Ze staan alle drie niet in onze top 10 kandidaten voor de Gouden Schoen 2014. Desalniettemin delen ze de eerste plaats in het klassement na één speelronde. Will Bruin, Kenny Miller en Frederico Higuain prikten er afgelopen weekend allen twee in. Of de heren deze vorm dit seizoen weten te behouden is de vraag, maar een goede start is het zeker. Na komend weekend weten we meer. Hieronder een korte ‘recap’ van de zes doelpunten, met beeld.

Houston Dynamo won afgelopen weekend overtuigend met 4-0 van de New England Revolution. Will Bruin had hierin een groot aandeel met 2 goals en 1 assist. Zijn eerste twee doelpunten vielen beide in het eerste half uur. Al na 64 seconden opende Bruin de score met een knappe halve volley, nadat hij de bal rand zestien kreeg aangespeeld door rechtsbuiten Sarkodie (min. 00.45). Twaalf minuten later sloeg Bruin opnieuw toe. Hij gleed de bal binnen bij de tweede paal na een voorzet van rechtsback Corey Ashe (min. 2.00). Beide goals kwamen tot stand na onvoldoende ingrijpen van de New England Revolution achterhoede.

Ook Kenny Miller wist er twee in te werken, nota bene tegen de houder van de Supporters Shield, de New York Red Bulls. Miller opende de score in de 34e minuut vanaf de penaltystip. Deze werd toegekend na een handsbal van Red Bull mandekker Richards Eckersley. Miller liet doelman Robles kansloos door de bal subtiel en laag in de rechterhoek van het doel te schieten (min. 3.00). Zijn tweede doelpunt werd ingeleid door een fantastische pass van Pedro Morales. Deze zette Miller volkomen vrij achter de Red Bull verdediging, waarna hij de bal op beheerste wijze over Robles heen lobde (min. 5.33). De Vancouver Whitecaps overrompelden de New York Red Bulls uiteindelijk met een duidelijke 4-1 overwinning.

Evenals Miller scoorde Frederico Higuain, in dienst van de Columbus Crew, zijn eerste goal van dit seizoen vanaf de penaltystip. De scheidsrechter oordeelde dat Washington middenvelder Perry Kitchen een overtreding beging op Columbus verdediger Micheal Parkhurst. In de 27e minuut joeg Higuain de bal in navolging hiervan onberispelijk dwars door het midden in het doel (min. 3.00). Tot slot, in de 90e minuut van de wedstrijd leidde een mooie ‘one touch’ aanval over de linkerflank tot een relatief simpele intikker voor Higuain na de voorzet van Justin Meram (min 4.30). Columbus Crew was duidelijk de betere en versloeg D.C. United met 3-0.