MLS: Sounders uit vorm, knappe comeback Galaxy

Landon Donovan LA Galaxy MLS

Ten midden van de strijd om de CCL stonden er vannacht ook twee reguliere MLS wedstrijden op het programma, waaronder de Colorado Rapids tegen LA Galaxy en de Seattle Sounders tegen de San José Earthquakes. De Galaxy wist een 3-1 achterstand om te buigen naar een 3-4 overwinning en de Sounders leden opnieuw punt verlies.

Rapids vs. Galaxy
Voorafgaand werd deze ontmoeting als een gewaagde strijd voorspeld. Niet geheel toevallig kwam dit ook op het veld tot uiting. Een vroege voorsprong voor de Rapids leidde een doelpuntrijke wedstrijd in. Een schot van Deshorn Brown werd nog gekeerd door doelman Penedo, maar de rebound werd knap binnengewerkt door Marlon Hairston, die daarmee zijn eerste MLS treffer wist te maken.

Persoonlijke records sneuvelen want drie minuten later kopte Huddle uit een corner zijn honderdste MLS treffer binnen en vergrootte de voorsprong. Kort daarna deed Robbie Keane iets terug namens de Galaxy door de bal bij de tweede paal diagonaal langs doelman Irwin te koppen. Maar het mocht niet baten want een luttele 10 minuten later was het wederom raak voor de Rapids. Marc Burch schoot uit een vrije trap snoeihard tegen de onderkant van de lat en laat Penedo andermaal kansloos: 3-1.

Galaxy begon beduidend beter aan de tweede helft. In de 55e minuut kopt Omar Gonzalez een vrije trap van Donovan binnen. De ploeg hield vervolgens de druk op de verdediging van Colorado en kreeg enkele gevaarlijke kansen. Een voorzet kwam terecht bij Alan Gordon die de bal vervolgens rustig achter Irwin wist te werken: 3-3. In de 80e minuut maakte de ploeg hun comeback compleet. Een steekbal van Keane op Donovan stelde hem in staat de keeper te omzeilen en de 3-4 binnen te schieten.

Sounders vs. San José
Van hun laatste 5 wedstrijden wisten de Sounders er maar 1 te winnen en van de riante voorsprong in de Western Conference is dan ook vrijwel niets meer over nu ze op gelijke hoogte staan met Real Salt Lake. Ook tegen San José wisten de Sounders de gewenste drie punten niet te behalen.

Desalniettemin waren de beste kansen en het meeste balbezit voor de Sounders en de ploeg kwam in de 46e minuut dan ook verdiend op voorsprong. Een steekbal van Obafemi Martins op collega aanvaller Chad Barrett liet de spits niet onbenut en hij schoot de bal vervolgens krachtig achter de uitkomende doelman Busch. Gevoelsmatig was dit het doelpunt wat de Sounders nodig hadden.

Maar zoals vaker in de laatst gespeelde wedstrijden waren er wederom te veel defensieve zwakheden waarneembaar. Dit leidde in de 65e minuut tot een verhoudingsgewijs onverwachte tegentreffer. WK-ganger Chris Wondolowski zette de aanval op en speelde de bal naar Cornell Cato. De voorzet van Cato werd bij de tweede paal binnen gewerkt door diezelfde Wondolowski. Na de gelijkmaker waren de kansen wederom voor de Sounders, maar beide ploegen moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt.