Will Bruin wederom van grote waarde voor Houston Dynamo

Houston Dynamo v DC United

De maand mei blijkt tot nu toe zeer positief voor Will Bruin en Brad Davis. Het duo leidde de Houston Dynamo gister met een onconventionele vrije trap naar een belangrijke overwinning in eigen stadion tegen de Columbus Crew.

Columbus
Columbus begon goed aan de wedstrijd. Het maakte vooral gebruik van de snelheid en passing, onder andere van aanvaller Frederico Higuain, en nam zodoende in de eerste helft in totaal acht keer het doel van Houston onder schot. Eén van die mogelijkheden kwam vroeg in de eerste helft na een voorzet van linksachter Francis. Het was Bernardo Anor die de bal met een volley op doel wist te werken. De inzet miste echter kracht en kon worden gepakt door Houston doelman Hall.

In het restant van de eerste helft was het balbezit voornamelijk voor Houston, maar de kansen waren voor de Crew. In de 24e minuut dwong Crew-aanvaller Arrieta keeper Hall tot een redding na een kapbeweging en een hard schot. Hall liet de bal los maar Higuain was vervolgens net niet rap genoeg bij de bal om te profiteren in de rebound.

Goal
De doelpuntloze wedstrijd werd in de 50e minuut opengebroken door een onconventionele vrije trap van Brad Davis. Hij trapt de bal te midden van de zestienmeter, waarna Will Bruin zich slim richting de eerste paal maneuvreert en de bal met de achterkant van zijn hoofd/rug diagonaal over Crew-doelman Clark weet te werken.

Het restant van de wedstrijd kent enkel nog wat speldenprikken van beide kanten, waaronder een afstandsschot van Columbus-linksachter Francis. Hij haalt uit, het schot zeilt richting de kruising, maar een prachtige ‘save’ van Hall brengt redding op deze inzet. Het blijft bij een 1-0 overwinning voor de Dynamo.

Stand
Will Bruin scoorde afgelopen nacht zijn derde goal in drie wedstrijden en is daarnaast ook de eerste Dynamo speler die dit weet te presteren sinds Stuart Holden dit deed in 2009. Ook verstevigd hij hiermee zijn plek in de top van het Gouden Schoen klassement.

Door de tweede overwinning op rij stijgt Houston naar de tweede plaats in de Eastern Conference, en staat het op dit moment op een zesde plaats in de strijd om de Supporter’s Shield. Columbus weet voor de zesde keer op rij niet te winnen en zakt daarmee naar de vijfde plaats in de Eastern Conference. In de strijd om de Supporter’s Shield staat de club op de tiende plek.