Doelman Clint Irwin redt punt voor Colorado Rapids

Colorado Rapids v San Jose Earthquakes

Colorado Rapids steekt tijdens het lopende seizoen duidelijk in betere vorm dan de tegenstander van afgelopen nacht, de San José Earthquakes. Desondanks werd het voor de thuisploeg geen ‘walk-over.’ In tegenstelling, Colorado doelman Clint Irwin moest alles in werk stellen om punt verlies te voorkomen.

Colorado
Desondanks kende de eerste fase van de wedstrijd een overwicht voor Colorado. Na een kwartier spelen is het Rapids’ linksbuiten Eloundou die de bal na een voorzet bijna binnen ziet vallen bij de tweede paal. Nog geen minuut later leidt een ‘scrimmage’ rand zestien tot een schot kans voor linksachter Chris Klute. Maar hij schiet ruim naast. Deze kans bleek tevens de laatste grote kans op een doelpunt voor de thuisploeg.

Kanteling
De wedstrijd kent vervolgens een sterke fase van de San José Earthquakes. Halverwege de eerste helft is het Harris die de bal maar net over de goal van Irwin schiet. De druk wordt groter en de kansen nemen toe voor San José. Een corner biedt de volgende mogelijkheid. Wondolowski verlengt en Harden kopt in, maar Clint Irwin brengt redding. In de tweede gaat San José verder met waar het gebleven was. in de 52e minuut krijgt Alan Gordon een open kans op de 0-1, maar hij schiet net naast.

Clint Irwin
In de 62ste minuut laat doelman Clint Irwin andermaal zien waarom hij de derde doelman in de MLS is op het gebied van het ‘save-percentage’ en het aantal doelpunten toegestaan. Een voorzet van de rechterflank komt terecht bij Harris, die de bal hard richting doel schiet. Irwin redt vervolgens op katachtige wijze met zijn rechterarm.

In de slotfase van de wedstrijd brengt de keeper wederom redding op wat misschien wel de grootste kans voor San José zou zijn. Na een pass van Salinas in de 88e minuut stevent Wondolowski alleen af op de keeper. Hij schiet de bal richting de rechterhoek, maar Irwin weet zijn voet ertegenaan te zetten waarna de bal via de paal wordt weggewerkt.

Stand
Beide ploegen schieten vrij weinig op met het gelijke spel. De Colorado Rapids staan na deze speelronde op een vierde plaats in de Western Conference, en tevens ook op plaats vier in de strijd om de Supporter’s Shield. De Earthquakes staan op een teleurstellende achtste plek in de Western Conference en op plaats zestien in de algehele Supporter’s Shield ranglijst.