Late treffer brengt Seattle wederom drie punten

Door

Philadelphia Union v Seattle Sounders

Seattle Sounders is momenteel de best presterende ploeg in de MLS. De ploeg stond voorafgaand aan deze wedstrijd na een reeks van vier gewonnen wedstrijden bovenaan in de strijd om de Supporter’s Shield. Afgelopen nacht troffen de Sounders echter een gewaagde tegenstander. FC Dallas, de nummer drie op diezelfde ranglijst, maakte het de thuisploeg knap lastig. Maar zoals vaker dit seizoen wist Seattle ook in de slotfase van deze wedstrijd de drie punten te bezegelen.

Strafschop
Al relatief vroeg in de wedstrijd krijgt Dallas een strafschop toegekend, wanneer Brad Evans Dallas-spits Blas Pérez op ongelukkige wijze naar de grond werkt. Dallas laat deze kans niet onbenut en linksachter Michel schiet de bal beheerst langs doelman Frei (min. 01.15). Enkele minuten na deze goal krijgt Seattle een vrije trap toegekend. Dempsey, vaak trefzeker uit standaardsituaties, schiet vervolgens knap over de muur richting de kruising, maar de bal wordt stijlvol gepakt door Fernández.

Gelijkmaker
Het restant van de eerste helft en het begin van de tweede helft brengen verder weinig momenten van opwinding. Het duurt pas tot in de tweede helft wanneer Seattle de stand gelijk weet te trekken. Het is de uiteindelijke man van de wedstrijd Obafemi Martins die over de rechterflank wordt weggestuurd door Dempsey. De Nigeriaan geeft de bal knap tussen twee man door richting de eerste paal, waar de jarige Lamar Neagle zichzelf en zijn team op een goal trakteert en zo de stand gelijktrekt (min. 03.20).

Slotfase
De Sounders drukken hierna door en krijgen een paar levensgrote kansen, waaronder voor Clint Dempsey. Nadat de bal in de 67e minuut via de keeper op de paal afketste, heeft Dempsey de bal voor het intikken. De keeper richt zich echter razendsnel op en redt met de voet, waardoor de stand gelijk blijft. Die goal blijft uit tot de 87e minuut, wanneer een goed uitgevoerde aanval over de linkerflank leidt tot een voorzet van (alweer) Obafemi Martins. Het is vervolgens de net ingevallen Kenny Cooper die zijn voormalige club de nek omdraait: 2-1 (min. 06.10).

Vijf op rij
Het is voor Seattle de vijfde overwinning op rij, waarin het dertien keer wist te scoren. De ploeg staat hierdoor bovenaan in de Western Conference met 22 punten, en een gat van vijf punten naar de nummer twee Real Salt Lake. Beide ploegen staan ook bezetten ook plaats één en twee in de strijd om de Supporter’s Shield.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen