NFL Update: Sanchez degradeert Tebow tot trainingshulpje

Door

USP NFL: NEW YORK JETS-TRAINING CAMP S FBN USA NYPhiladelphia Eagles quarterback Mark Sanchez maakt zich totaal geen zorgen over die andere quarterback op het spelersrooster. Tim Tebow, die volgens het team een goede kans maakt op het uiteindelijke definitieve rooster te komen voor het reguliere seizoen, is volgens Sanchez echter opvulling totdat Sam Bradford weer fit is:

“Hij (Tebow) is een geweldige gast en hij werkt hard. Maar we hadden gewoon iemand nodig om samen mee te gooien terwijl Bradford aan het herstellen is. Dat is de reden dat Tim hier is en zo is het me ook uitgelegd.”

Blessuregevoelig
De Eagles haalden Tebow afgelopen maandag binnen, terwijl het met Sanchez en Bradford twee gerenommeerde quarterbacks in huis heeft. Wel twee blessuregevoelige aanvalsleiders overigens, waar vooral Bradford een verleden van lichte en zware blessures heeft. Sanchez startte vorig jaar acht wedstrijden in de basis. Bradford speelde de afgelopen twee jaar nauwelijks. Tebow was in 2012 nog de backup van Sanchez bij de New York Jets, maar dankzij zijn populariteit was de positie van quarterback een jaar lang voer voor discussie bij supporters en de pers.

Boeiend
Sanchez ondertekende vorige maand een nieuwe tweejarige deal bij Philadelphia en kan daarmee zestien miljoen dollar gaan verdienen. Hij heeft in ieder geval geen concurrentie meer van Nick Foles. Die werd immers naar de St. Louis Rams getrade voor Bradford. De situatie bij de Eagles is in ieder geval zeer boeiend, want wanneer Bradford weer helemaal fit is, kan hij zeker meedoen voor een basisplaats. En wat Tebow kan? We gaan het hopelijk meemaken in augustus, wanneer de oefenwedstrijden plaatsvinden. Tot die tijd is het vooral heel veel trainen.

luke-kuechly-carolina-panthers

Kuechly langer van waarde voor Panthers
De Carolina Panthers hebben linebacker Luke Kuechly langer in huis kunnen houden door de zogenaamde ‘fifth-year option’ te lichten. De No. 9 overall pick van de 2012 NFL Draft is onmiskenbaar één van de beste verdedigers in de league en gaat in 2016 gegarandeerd iets meer dan elf miljoen dollar verdienen. Geen enkele speler zette bij de Panthers ooit over de jaren dat Kuechly actief is betere (verdedigende) statistieken neer. Zo staat de teller nu op 473 tackles. De linebacker startte tot nu toe iedere wedstrijd en dat is voor een speler op zijn positie zeldzaam.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Victor 8 jaar ago

    Ik denk dat een Tebow in vorm beter is dan Sanchez. Ik hoop daarom dat Tebow ook den eerlijke kans krijgt!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen