Gelijkspel New England Revolution en L.A. Galaxy na doelpuntrijke eerste helft

sites-league-files-image_nodes-2015-06-Diego-Fagundez,-New-England-Revolution,-and-Oscar-Sorto,-LA-Galaxy

New England Revolution heeft zich niet kunnen revancheren op L.A. Galaxy, dat vorig seizoen te sterk was in de finale van de MLS Cup. Stormachtig weer zorgde voor een zeer hectische wedstrijd. In de eerste helft was de eindstand al bereikt: 2-2

Fraaie doelpunten

Al snel bleek dat het een doelpuntfestijn zou kunnen worden. New England viel gelijk na aftrap vol aan en kreeg al snel kansen op de openingstreffer. In de vijfde minuut gaf Scott Caldwell de bal goed voor de goal na een mooie combinatie met Juan Agudelo. Bij de tweede paal kon Teal Bunbury voor open goal zijn derde doelpunt van het seizoen intikken.

Erg lang konden de Revs niet genieten van hun voorsprong. Na een paar kansjes aan beide kanten sloeg de bezoekende ploeg toe in de 18e minuut. Ignacio Maganto kreeg een paar meter van de zestien de bal opeens voor zijn voeten, en zonder twijfel haalde hij uit. Met zijn eerste goal in zijn MLS Carrière zet hij L.A. Galaxy op een prachtige manier gelijk.

Nog geen tien minuten later kwam L.A. Galaxy zelfs op voorsprong. Met een heerlijk hakje zette Jose Villareal zijn spits Gyasi Zardes een op een met de keeper. De jonge Amerikaan rondde kalm af.

De eindstand werd een tijdje later bepaald. De twintigjarige middenvelder Diego Fagundez krulde een heerlijke vrije trap in de linkerhoek en liet Galaxy keeper Pinedo kansloos.

Teleurstellende tweede helft

Na rust gebeurde er veel minder. Het ging nog harder regenen en beide teams hadden moeite met het creëren van kansen. Teal Bunbury kreeg nog een mogelijkheid om zijn tweede goal te maken, maar zijn inzet werd gered. Niet veel later werd Ignacio Maganto voor de goal gezet door Gyasi Zardes, maar ook hij slaagde er niet in om zijn tweede te maken.

New England schiet weinig op met het gelijkspel. De achterstand op koploper DC United is vergroot met vier punten. In de Western Conference zakt L.A. Galaxy naar de vijfde plaats.