NCAA Tournament – Players 2 Watch, Deel II

Door

BannerMM

Het is eindelijk zover: March Madness is here. En dat betekent naast geweldige wedstrijden, ook een kennismaking met de beste spelers die het college basketball heeft te bieden. In deze eerste editie kijken we wederom naar vier spelers die direct in deze tweede ronde hun stempel kunnen drukken en het verschil kunnen maken voor hun teams. Daarnaast is er ook aandacht voor, letterlijk, de grootste speler van het toernooi.

#22 Larry Nance Jr., Forward (vierdejaars) voor de #12 Wyoming Cowboys

In de wedstrijd tussen de #5 Northern Iowa Panthers en de #12 Wyoming Cowboys zal er vooral veel aandacht uitgaan naar Northern Iowa-sterspeler Seth Tuttle, en dat is meer dan terecht. Maar de speler die het toernooi voor de Panthers al vroeg kan verzieken speelt aan de kant van Wyoming, en luistert naar de naam Larry Nance Jr.

Met Nance als drijfmotor in een team dat het vooral moet hebben van haar defensie, wisten de Cowboys voor het eerst deze eeuw het NCAA Tournament te halen. De naam verraadt overigens al dat Nance de talenten mede heeft te danken aan zijn vader: Larry Nance Sr., die maar liefst dertien seizoenen uitkwam in de NBA.

En dan is er nog een bijzonder aspect, namelijk dat Nance Jr. de ziekte van Crohn heeft, waardoor hij geregeld een infuus krijgt toegediend zodat hij de energie heeft om een hele wedstrijd uit te spelen. De ziekte beïnvloedt alleszins zijn prestaties op het veld, want met zestien punten per wedstrijd is hij één van de weinige spelers aan de kant van Wyoming die aanvallend wat kan forceren.

Ook leuk om te lezen