#8 UCLA onderuit tegen Utah

Utah v UCLA

Op wat de meest memorabele avond in het college football in jaren zou worden mocht #8 UCLA als laatste ploeg uit de rankings aantreden en ook UCLA ging onderuit. Utah was na een uiterst spannend slot met 30-28 te sterk. UCLA werd daarmee het vijfde team uit de top acht dat verloor. Dat college football nooit te voorspellen is was nog nooit zo duidelijk als nu.

Utah lang aan de leiding
Direct aan het begin van de wedstrijd nam Utah de controle in handen. Met de rust stonden de Utes al met 17-7 voor, maar verslagen was UCLA nog lang niet. De voornaamste veroorzaker van de problemen voor UCLA in de eerste helft was de verdediging van Utah. UCLA quarterback Brett Hundley lag veel meer op de grond dan hem lief was. In de hele wedstrijd werd hij maar liefst tien keer gesacked.

Speler van de wedstrijd werd uiteindelijk Utah running back Devontae Booker. Voor de tweede wedstrijd op rij kwam hij tot meer dan honderd yards. Op het einde stond zijn teller op 156 yards en een touchdown. In de tweede helft begon UCLA aan een comeback en vijf minuten voor het einde kwamen ze zelfs voor te staan. In de daaropvolgende drive beukte Booker zich echter keer op keer een weg door de verdediging van UCLA waardoor Utah vlak voor het einde met een fieldgoal de eindstand op het bord kon brengen.

In de Pac-12 ligt dankzij deze uitslag weer alles helemaal open. Arizona is verrassend de enige ploeg die nog niet heeft verloren, maar het kan werkelijk nog alle kanten op. Voorspellingen doen we nu even niet, zeker niet na een week als deze.

Nebraska net te laat wakker tegen Michigan State
Na een dramatisch begin van de wedstrijd weet #19 Nebraska met een geweldig slotoffensief nog bijna #10 Michigan State te verrassen, maar de Spartans weten uiteindelijk net stand te houden in een 27-22 overwinning. Met het verlies van Nebraska is er nu geen enkele ongeslagen ploeg meer over in de Big Ten.

Michigan State was aanvallend niet geweldig, maar wist verdedigend iets te doen dat nog niemand gelukt was. Nebraska running back Ameer Abdullah was niets minder dan een sensatie dit seizoen, met onder andere twee maal meer dan tweehonderd yards rushing tijdens zijn laatste twee wedstrijden. De Spartans gaven echter geen enkele ruimte weg voor de run en Abdullah kwam dan ook niet verder dan 45 yards. Overigens wel met twee touchdowns.

Het spel van Nebraska was zo dramatisch dat het wel leek of ze niet helemaal wakker waren. Absoluut dieptepunt was een penalty voor een valse start omdat één van de spelers van Nebraska op zijn achterste viel. De meest belachelijke valse start ooit vertoont.

Michigan State quarterback Connor Cook speelde verre van briljant. Van zijn 29 pogingen om tot een pass te komen kwamen er slechts elf aan. Dankzij een paar grote plays kwam hij daarbij nog wel tot 234 yards. Één van deze grote plays kwam al vroeg in de wedstrijd toen hij Tony Lippett wist te vinden voor een touchdown van 55 yards.

Na drie kwarten stond Michigan State met 27-3 voor en leek de wedstrijd gespeeld. Tot ieders verrassing bleek Nebraska echter toch nog wat leven in zich te hebben. Met drie touchdowns in het vierde kwart kwamen ze terug tot 27-22 en kregen ze zelfs nog de kans om voor de overwinning te gaan. De wedstrijd eindigde voor de Cornhuskers echter zoals deze begon, dramatisch. Een halve minuut voor het einde gooide quarterback Tommy Armstrong Jr. een interception die een einde maakte aan een even verrassende als indrukwekkende comeback.