Cavaliers en Grizzlies eens over spelersruil

Door

Cleveland Cavaliers v Memphis GrizzliesDe Cleveland Cavaliers en Memphis Grizzlies zijn het dinsdag eens geworden over een transfer die meerdere spelers betrekt en Memphis uit de zogenoemde luxeheffing haalt.  De Grizzlies sturen Marreese Speights, Wayne Ellington, Josh Selby en een toekomstige first-round pick naar Cleveland en krijgen daar alleen forward Jon Leuer voor terug.

Door de transfer gaat Memphis van 4.3 miljoen dollar boven de luxury-tax naar ongeveer 2 miljoen daaronder.  Hierdoor hoeven de Grizzlies dit jaar minder heffing te betalen over hun spelerssalarissen. Dit was een van eisen van de eigenaren van de Grizzlies, die daar weinig trek in hadden. Mede daardoor werd er veel gespeculeerd dat Rudy Gay onderdeel zou worden van een transfer. Gay werd echter (nog) niet verhandeld.

Aan de toekomstige first round draftpick van de Cavaliers zitten wel flink wat haken en ogen. Zo zouden de Cavaliers hem in 2015 en 2016 alleen krijgen als hij tussen plek zes en veertien zou vallen. In de twee jaar daarna is de pick top 5 beschermd.  Hoe de pick exact werkt kun is hier te lezen.

Foto: Getty Images.

 

 

 

Ook leuk om te lezen