Johnny Football ’n halve wedstrijd geschorst

Door

Texas A&M v Alabama

Johnny ‘Football’ Manziel, de quarterback van Texas A&M en winnaar van de meest recente Heisman Trophy, is voor de eerste helft geschorst. Niet de eerste helft van het seizoen, maar slechts de eerste helft van de seizoensopener tegen Rice komend weekend. De schorsing is het gevolg van overtredingen van de NCAA-regels voor bijverdienen. Manziel (foto, rechts) zou in ruil voor handtekeningen geld en goederen hebben ontvangen en dat is niet toegestaan.

Even leek een langdurige schorsing tot de mogelijkheden te behoren, maar de NCAA heeft inmiddels anders besloten. De opvallend korte schorsing zal een behoorlijke opluchting zijn voor de sterspeler van de Aggies, die door een turbulente zomer de afgelopen weken veelal weinig positief in het nieuws bleef.

De straf van een halve wedstrijd levert vooralsnog echter vooral verbaasde gezichten op. Als Manziel daadwerkelijk de regels overtrad is ’n schorsing van dertig minuten speeltijd simpelweg te kort en het is niemand duidelijk welk effectief doel de schorsing nu precies heeft.

Daarmee, en met ons portret van Manziels problemen in Sport Amerika Magazine 33, is alles eigenlijk wel gezegd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen