Dodgers verslaan Cubs, versterken zich met Volquez

Door

Chicago Cubs v Los Angeles DodgersRicky Nolasco heeft zijn draai gevonden in Californië. De pitcher, die op 6 juli via een trade overkwam van de Miami Marlins, heeft als Dodger een record van 6-1 met een indrukwekkende ERA van 2.20. De dertigjarige Nolasco zette gisteren zijn beste prestatie van het seizoen neer. In acht innings hield hij de Cubs van het scorebord, stond hij slechts drie hits en één vrije loop toe en gooide hij maar liefst elf keer drie slag. Deze sterke outing was meer dan genoeg voor de overwinning van de Dodgers, die zelf onder andere door homeruns van Hanley Ramirez en Andre Ethier vier keer wisten te scoren.

Later werd bekend dat de Dodgers hun ploeg hoogstwaarschijnlijk gaan versterken met Edison Volquez. De pitcher werd afgelopen zaterdag teruggezet door de San Diego Padres vanwege zijn slechte prestaties (dit seizoen 9-10 met een ERA van 6.01), maar de Dodgers zijn van mening dat ze hem weer op de rails kunnen krijgen. Als Volquez de medische keuring doorstaat, neemt hij hoogstwaarschijnlijk de plek over van Chris Capuano in de starting rotation.

Leading off

Het was gisteren een rare dag voor aces. Zowel Felix Hernandez als Adam Wainwright kende een bijzonder zwakke outing en beide pitchers moesten al vroeg in hun wedstrijden naar de kant. King Felix stond in drie innings negen runs (waarvan acht verdiend) toe op elf hits en Wainwright hield het zelfs maar twee innings vol, waarin ook hij maar liefst negen runs moest toestaan. De Mariners en Cardinals verloren hierdoor hun thuiswedstrijden natuurlijk met ruime cijfers. In Seattle werd het uiteindelijk 12-4 voor de Texas Rangers, terwijl de Cincinnati Reds in St. Louis hun achterstand op de Cards via een 10-0 zege weer wat kleiner maakten.

Three Strikes

  • Marlon Byrd had weinig tijd nodig om zich belangrijk te maken voor zijn nieuwe ploeg. De outfielder, die eergisteren overkwam van de New York Mets, sloeg in de zevende innings een three-run homer waarmee hij de zege van de Pirates veiligstelde.

  • Salvador Perez en Brandon Moss kenden gisteren een grote dag aan de plaat. De catcher van de Kansas City Royals en de rechtsvelder van de Oakland Athletics sloegen allebei twee keer de bal de tribunes in en hadden zo een groot aandeel in de ruime zeges van hun teams. De Royals waren met 8-1 te sterk voor de Minnesota Twins, terwijl de A’s met 14-4 de Detroit Tigers kansloos lieten.
  • Josh Willingham zet zijn loopbaan waarschijnlijk voort bij de Baltimore Orioles. De outfielder werd afgelopen maandag door zijn oude ploeg, de Twins, op de waivers gezet en naar verluidt hebben de O’s hem nu geclaimd. De Twins hebben nu tot vrijdagmiddag om tot een deal te komen met Baltimore. Ze kunnen echter ook besluiten om hem weer van de waivers af te halen, maar als dat gebeurt, kunnen ze Willingham dit seizoen niet meer traden.

Seventh-inning stretch

Nr. 47.

Uribe was niet helemaal tevreden met de steun die hij kreeg vanaf de bank

De Blue Jays weten zowaar twee punten te scoren op een strikeout

En tot slot nog wat defensieve pareltjes van gisteren

Going Dutch

  • Jurickson Profar sloeg twee uit vijf met een run.
  • Didi Gregorius kwam niet in actie voor de Diamondbacks.
  • Andrelton Simmons sloeg een uit drie en kwam één keer over de thuisplaat voor een run.
  • Kenley Jansen nam in de negende inning de bal over van starter Ricky Nolasco en gooide vervolgens drie keer drie slag en één keer vier wijd.
  • Roger Bernadina kon geen potten breken in de wedstrijd tegen de Mets. De outfielder ging nul uit zes.
  • Xander Bogaerts kende ook geen sterke dag en ging nul uit drie. De derde honkman ging nul uit drie en werd in de achtste inning vervangen voor Mike Carp die vervolgens het winnende punt binnensloeg voor de Red Sox.

Extra innings

Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn bij de Dodgers, want er schijnen wat problemen te zijn met het gedrag van Yasiel Puig. De sensatie van het jaar werd gisteren in de vijfde inning vroegtijdig naar de kant gehaald zonder dat daar een reden voor werd gegeven. Na de wedstrijd werd de media in eerste instantie gemeden en waren er een bespreking waarbij de president van de club, de algemeen manager, coach Don Mattingly en Puig aanwezig waren. Na afloop wilden de betrokkenen er weinig over kwijt. “Ik praat met hem zoals ik ook met mijn kinderen praat,” aldus Mattingly. “Ik probeer eerlijk te zijn en te doen wat volgens mij het beste is voor de club. En deze beslissing was dat in mijn ogen. De hoofdcoach gaf daarnaast nog aan dat het probleem te maken had met de inzet van Puig maar wilde er niet verder op ingaan. Volgens Puig was het gesprek goed verlopen en gaat hij zich in het vervolg weer voor de volle 100% inzetten.

Scoresheet

Miami Marlins (49-82) @ Washington Nationals (67-65) 3-4
Milwaukee Brewers (58-74) @ Pittsburgh Pirates (77-55) 1-7
New York Yankees (70-63) @ Toronto Blue Jays (60-74) 2-7
Oakland Athletics (75-57) @ Detroit Tigers (77-56) 14-4
Baltimore Orioles (70-61) @ Boston Red Sox (79-55) 3-4
Cleveland Indians (71-61) @ Atlanta Braves (80-52) 2-3
Philadelphia Phillies (61-72) @ New York Mets (59-72) 6-2
Los Angeles Angels (59-72) @ Tampa Bay Rays (75-56) 1-4
Houston Astros (44-88) @ Chicago White Sox (56-76) 1-6
Kansas City Royals (68-64) @ Minnesota Twins (57-74) 8-1
Cincinnati Reds (75-59) @ St. Louis Cardinals (78-55) 10-0
San Francisco Giants (59-74) @ Colorado Rockies (63-72) 4-5
San Diego Padres (60-73) @ Arizona Diamondbacks (68-64) 5-1
Texas Rangers (78-55) @ Seattle Mariners (59-73) 12-4
Chicago Cubs (56-77) @ Los Angeles Dodgers (78-55) 0-4

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen