College Gameday Kijktips: speelronde 8

Ole Miss

In speelronde acht zijn er weer een aantal leuke affiches. Naast de kraker van de week tussen Notre Dame en FSU zijn de onderstaande wedstrijden zeer interessant om een oogje op te houden.

18:00 – Kansas State (14) @ Oklahoma (11)

De ploeg van Bob Stoops kwam vorige week met de schrik vrij tegen Texas terwijl Kansas State met gemak won van Texas Tech. Kansas State coach Bill Snyder wil graag winnen van Oklahoma, de enige ploeg in de Big-12 waar hij vaker van heeft verloren dan gewonnen. Oklahoma heeft het moeilijk de laatste tijd, en dat ligt vooral aan quarterback Trevor Knight die zeer inconsistent is dit seizoen. Kansas State zal vooral vertrouwen op hun quarterback Jake Waters die vorige week voor 290 yards en vier touchdowns gooide. Wie zal winnen zal vooral afhangen van de score bij de rust, want deze teams hebben de langste winning streak als ze bij rust voor staan.

21:30 – Texas A&M (21) @ Alabama (7)

Twee teams die het de laatste tijd moeilijk hebben. De Texas A&M Aggies hebben twee wedstrijden op rij verloren en de ploeg van Nick Saban ontsnapte in de laatste minuten tegen Arkansas vorige week. Alabama wide receiver Amari Cooper was onzichtbaar en quarterback Blake Sims was slordig. In totaal had Alabama maar 227 yards qua aanval. Bij Texas A&M heeft quarterback Kenny Hill het moeilijk. Begin van dit seizoen was de beste passer in college football na week vijf, maar sindsdien heeft hij vijf interceptions gegooid.

22:00 – Oklahoma State (15) @ TCU (12)

De wedstrijd tussen Baylor en TCU vorige week was een barrage aan scores van beide kanten. De Horned Frogs verloren uiteindelijk met 58-61, hun eerste verliespartij van het jaar. Oklahoma State verloor in week één tegen Florida State, maar heeft sinds niet meer verloren. Met TCU hebben ze eindelijk weer een tegenstander van formaat en tevens een rivaal in de Big-12.

01:00 – Tennessee @ Mississippi (3)

De verdediging van Mississippi is één van de grootste redenen dat de Rebels ongeslagen zijn na zes wedstrijden. Robert Nkemdiche is één van de steunpilaren van deze verdediging, maar hij zou de wedstrijd wel eens kunnen missen na mogelijk drugsgebruik. De Tennessee Volunteers hebben dit seizoen moeite om veel punten op het bord te zetten, en dat gaat tegen Mississippi niet heel anders worden. De Rebels krijgen gemiddeld maar 11,8 punten per wedstrijd tegen.

04:30 – Stanford (23) – Arizona State (17)

Voor de echte liefhebbers gezien het tijdstip. Arizona State kreeg het vorige week voor elkaar om van USC te winnen, en deze week willen ze graag afrekenen met een Stanford team die dit seizoen nog niet heeft kunnen winnen van teams in de top-25. De grootste vraag in deze wedstrijd zal zijn welke quarterback zal starten voor de Arizona State Sundevils. De zeer ervaren Taylor Kelly is terug van een blessure, maar zijn backup Mike Bercovici was goed voor 998 yards en acht touchdowns in de laatste twee wedstrijden.

Op de Nederlandse TV zijn ook weer twee wedstrijden te zien dit weekend. Op Fox Sports 4 is vanaf 18:00 de wedstrijd te zien tussen West Virginia en Baylor. Op Eurosport 2 zal vanaf 21:00 de wedstrijd te zien zijn tussen Minnesota en Purdue.