NFL Update: Boetes NFL bereiken recordbedrag

Door

Kansas City Chiefs v Denver Broncos

Het reguliere seizoen heeft zijn middelpunt nog niet bereikt, maar de NFL heeft nu al een recordbedrag aan boetes uitgedeeld. Na een druk pre-season, zijn de spelers tot nu toe al een goede $22 miljoen dollar kwijtgeraakt aan de NFL.

Het grootste bedrag dat spelers in de afgelopen tien jaar voorheen af moesten staan aan de NFL was $18,1 miljoen dollar in 2012.

De grootste boete dit seizoen, drie miljoen dollar, was voor Daryl Washington, linebacker van de Arizona Cardinals, die ook nog een schorsing voor één jaar uitzit wegens het meerdere malen gebruiken van verboden middelen. Daarna volgen Indianapolis Colts linebacker Robert Mathis en safety LaRon Landry, die $2 miljoen en $1 miljoen dollar moesten betalen wegens het gebruik van presatieverbeterende middelen. Andere opvallende boetes waren die van Josh Gordon ($817.481 dollar) en, iets recenter, Vontaze Burfict ($25.000) en Colin Kaepernick ($10.000).

”Romo speelt beter dan ooit”

De Dallas Cowboys lijken dit seizoen tot veel in staat en oogsten met hun spel veel lof, en ook eigenaar Jerry Jones blijft maar complimenten uitdelen. In een interview met het radiostation KRLD-FM, zei de eigenaar over zijn quarterback Tony Romo: ‘Ik weet niet of ik hem ooit beter heb zien spelen.’

Jones vervolgt:

We’ve seen him certainly do what Romo does. That is instinctively make plays. We’ve seen him basically protect the ball, and I know for a fact that he’s bought into his working and the coordination that he has to have with (play-caller Scott) Linehan.”

De bewering van de 34-jarige Romo, die zelf tijdens het trainingskamp van de Cowboys zei dat ‘zijn beste seizoen nu gaan komen’, wordt onderstreept door Jones, die zelf zei dat ‘drie van zijn laatste vier wedstrijden’ de goede vorm van Romo aantonen.

Overige headlines

  • De Houston Texans houden er rekening mee dat Jadeveon Clowney maandag tegen de Pittsburgh Steelers weer op het veld kan staan. De linebacker trainde vrijdag voor het eerste weer mee met de Texans, na zes weken langs de kant te hebben gestaan.
  • Wie waarschijnlijk niet zal spelen, is Calvin Johnson. De ster van de Detroit Lions heeft nog veel last van een enkelblessure en trainde voor de zesde keer op rij niet mee.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jeremy 8 jaar ago

    Met de komst van golden tate heeft Detroit een aardig team, met een fitte megatron zie ik ze (eindelijk) de playoffs weer halen. Zou leuk zijn !

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen